Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Гърция и Северна Македония се скараха на световно изложение за марката "македонско вино". Организаторите бяха принудени да премахнат рекламата на изложителите от Скопие, предаде БНР.

Oще по темата
На световното изложение на виното в Дюселдорф избухна скандал между гръцките фирми и изложителите от Северна Македония, съобщават кореспонденти на гръцки медии от Германия.

Рекламите на изложителите от Скопие подчертават, че произвеждат "македонско вино", което е запазена марка за гръцките производители от северната част на страната.

От гръцка страна на изложението участват 53 компании, производители на познати на световния пазар вина. Техните собственици се оплакват, че колегите им от Северна Македония объркват търговците и клиентите, като присвояват официална гръцка марка.

Дипломатическата мисия на Гърция поиска от организаторите незабавно да се премахне рекламата на изложителите от Скопие. Това е вторият случай след панаира  в Париж, където отново гръцкото посолство реагира с протестна нота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

ооо,я стига

преди 1 година

До 5-ко Какво си го закършил тоя български!?На виетнамец ли се правиш?Баси глупостите!Айде,чупката!

42

Анонимен

преди 1 година

Откраднато гръцко име...... бивши югославски,маршяни,монкедонци ...но в никакъв случай македонци.Само Гърция има право да използва името Македония

41

Анонимен

преди 1 година

Това вино е от античните македонци , а не от РСМ.

fallback