Снимка: архив, БГНЕС

Българската авиокомпания „Гъливер“ е спряла да продава билети за полета София-Скопие от 21 май, съобщи специализираният портал exyuaviation.com.

Още по темата
Македонски медии посочват, че от сайта на „Гъливер“ за онлайн продажба на билети става ясно, че полетите от 21 май нататък са разпродадени. Това е странно, тъй като полетът на 2 май е бил със 7 пътници, а преди това според източници на „Сакам да кажам“ от летището в Скопие се е случвало и на полет да има по 2-3 пътници, т.е. по-малко от екипажа на самолета.

Засега не е ясно дали полетът се отменя, тъй като авиокомпанията не дава обяснения, а междувременно тя е спряла да продава билети и за албанската столица Тирана.

„Гъливер“ извършва полетите София-Скопие със самолет АТР 72-600, който е за 65 пътници. Полетите са в понеделник и в събота в 5 часа сутринта.

Авиолинията Скопие-София беше представена като голям проект от българския премиер Кирил Петков като първа мярка за изграждане на доверие между двете страни, припомнят македонските медии.

Първият полет беше на 11 февруари, когато на борда на самолета бяха транспортните министри на двете страни, а редовните полети стартираха на 26 март.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase