Снимка: БГНЕС
fallback

За няколко българи все още няма информация къде са и дали са живи, каза един от пътуващите във ферибота Румен Методиев от Петрич, предаде БНТ.

Oще по темата

"На този кораб се качихме от Игуменица и пътувахме за Италия. Работя като шофьор на камион. Бяхме легнали, заспали в каютите и към 3.30 - 4.00 часа ми замириса на пушек. Момчетата, с които бяхме в каютата, събудих ги - викам - тук става нещо, защото чувам тропат от персонала. Излязох да видя какво става и видях, че гори корабът. Събудих ги. Организацията беше добра. Събраха ни на безопасно място на кораба, после ни качиха на лодките, които се намират в кораба. След това дойде друг кораб и ни качи. И камионите, и документите - всичко изгоря. Нямаше шанс как да се загаси огъня".

Методиев каза още, че се намира на остров Корфу и заяви, че има добра организация като проверяват по имена пътниците и дали се нуждаят от медицинска помощ.

Предполага, че вероятно ще ги превозят до Игуменица и оттам ще се приберат за България.

МВнР съобщи, че към момента няма данни за пострадали български граждани при пожара.

Около 100 българи е имало на ферибота, който се запали рано тази сутрин в Йонийско море, малко след о-в Корфу в посока Италия.

Сред тях и семейства с малки деца. Съобщава се за един леко пострадал човек с дихателни проблеми, откаран в болница. Няма данни за други пострадали или за жертви.

Около 40 минути е продължила спасителната операция по извеждане на пътниците.

В Генералното консулство в Солун е осигурено денонощно дежурство, като сънародниците ни могат да се свържат на следните телефони: +30 2310829210 105, +30 2310 869 510.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 2 години

Да обикалям на кораб през Гърция за Италия? Абе хора Вие мозък в главите имате ли? Разбирам да бяхте имигранти от Сирия или Мали - да бягате от война... Или да сте качени насила както едно време са товарили африканците... Ама в мирно време да си платите да се набутате в тия консерви, че да си помъкнете и децата... Хахахаха, малко ли кораби и морета има в гугъл мапс, че да си давате парите за глупости?

33

ПЛОВДИВ

преди 2 години

Стой си в България! Няма да имаш проблеми! Нинова И Радев ще се погрижат...

32

Анонимен

преди 2 години

Добре, че спасителите са били от Италия, че ако беше от гърция....

fallback