Снимка: БГНЕС
fallback

Турция няма интерес да се намесва в конфликта Русия - Украйна. Анкара категорично няма да застане на страната на Киев и няма да воюва с Москва при евентуален сценарий на война между Русия и Украйна, пише Bloomberg, цитирайки неназован служител.

Турция няма да се намесва в спора заради членството на Анкара в НАТО и засилването на военното сътрудничество с украинската страна под формата на продажба на дронове Bayraktar TB2.

"Турция не координира стъпките си в Украйна с Вашингтон, а действа независимо, за да защити собствените си интереси", обясни източникът.

Източникът подчертава, че нежеланието на Турция да се конфронтира с Русия отразява външната политика на президента Реджеп Тайип Ердоган, която се характеризира с "маневриране".

Русия многократно отрече обвиненията в "агресивни действия" от страна на Запада и Украйна, подчертавайки, че няма да атакува никого. Москва смята, че изявленията за "руска агресия" се използват като извинение за поставяне на повече военна техника на НАТО близо до руските граници, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Обдарен

преди 2 години

Турция не знам но ако аз се намеся жална й майка на Пу-Тя, чието име самичко говори за какво става въпрос!

57

Оху

преди 2 години

За България е по-добре да си трае щото ако я тя каже същото, Путин веднага ще нападне украинците!

56

ГОЧО

преди 2 години

Аха, смее ли да се намеси!!??Да анексират и нея!

fallback