Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Този участък беше известно време в ремонт във връзка с падащи камъни. За съжаление, започваме да говорим за пътна безопасност, когато се случат такива трагедии.

Този участък няма много сериозни опасности, те са маркирани. Според мен човешка грешка е причината за тази катастрофа. Има наклон, но той е в рамките на допустимото. На ден там минават по 10-15 хил. автомобила", заяви пътният експерт Ясен Ишев в ефира на "България сутрин".

Oще по темата

С тези думи той коментира ужасната катастрофа, в която загинаха 45 души - туристи от Северна Македония, които се връщали с автобус от Истанбул.

Ишев подчерта пред Bulgaria ON AIR, че пътната безопасност е национален проблем на България, но ние рядко ѝ обръщаме внимание.

"Всички институции, които са ангажирани с пътната безопасност, трябва да се включат в тази война. Къде е и какво прави Държавната агенция по пътна безопасност? Надяваме се всички институции да вземат мерки нещата да се подобрят. Може драстично да се намалят катастрофите", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Алекс

преди 2 години

До Клоунски СвятТази Диана Русинова дали има образование в областта на пътната безопасност или е фалшив експерт?Ако знаеш,напиши.

14

До vlady

преди 2 години

В по-затънтените части на БГ-то, открай време има едни определено маловажни пътища между малките села, които не стават за придвижване освен пеша, но са обезопасени по Соломоновски със знаци: "Път в ремонт" / "30/40 км ограничение". Ремонтът така и не се случва, но последните най-безхаберно си ръждясват от години. В крайна сметка, по-важното е, пътят макар и за нищо да не става, да не е затворен, та и вълкът да е сит, а и агнетата цели. По възможност и ако много спазват, но не чак задължително.

13

Анонимен

преди 2 години

Много правилно спряха парите за магистрали и ремонт на пътища. В България ако нямаше пътища макетата щяха да минават през Гърция. Да си правят там катастрофи. Ния с пътища - дупка до дупка ще си караме с 20-30км. в час. БЕЗАВАРИЙНО!!!

fallback