Снимка: БГНЕС
fallback

В Сърбия първите 100 ваксинирани на опашка в търговски център в столицата Белград получиха купони за пазаруване като допълнителен стимул, съобщи БГНЕС, като цитира "Евронюз".

Една от най-известните сръбски певици Йелена Карлеуша също се нареди на опашката, като по този начин опроверга спекулациите, че е противник на ваксините.

През последите седмици темповете на ваксинация в Сърбия се забавиха на фона на широко разпространените теории на антиваксърите.

Правителството обеща да заплати около 25 евро на всички, които се ваксинират до края на месец май.

До момента в Сърбия са ваксинирани около 2 милиона души, предимно с китайската ваксина Sinopharm, следват Pfizer/BioNTech, руската Sputnik V и AstraZeneca.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Вучич е пътник

преди 2 години

Сръбският народ заслужава по-добра участ. Сръбският народ заслужава демокрация. Русия губи влиянието си в Сърбия предлагайки само оръжия и бедност. Вучич си отива...

28

Сърбия е бедна

преди 2 години

Сърбите са бедняците на Европа и така ще бъде докато продължават да се "братушкат" с руснаците и не влезнат в ЕС и НАТО.

27

Анонимен

преди 2 години

В Сърбия ако кажат на певачките им да изнасят концерти по площадите и да призовават, няма да има човек който да не се ваксинира.

fallback