Снимка: ТВ21
fallback

Подпалвачите на българското знаме по време на карнавал в македонския град Вевчани ще трябва да платят солени глоби за своята постъпка, съобщава БГНЕС.

Oще по темата
Прокуратурата в Струга е внесла предложение за издаване на наказателна заповед за трите лица, отговорни за вандалския акт. Според предложенията на единия от подсъдимите трябва да бъде наложена глоба от 7000 евро, докато на останалите двама обвиняеми тя трябва да бъде по 5000 евро всяка.

На карнавал по повод религиозния празник Свети Василий в село Вевчани бе изгорено българското знаме, като случилото се предизвика остри реакции от македонското и българското МВнР. България отправи и вербална протестна нота по повод случилото се.

Според прокуратурата подсъдимите публично са изложили на подигравка знамето на Република България. Един от тях е подпалил знамето, а другите двама са вдигнали и развели горящия флаг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Solar Power

преди 3 години

До българин до турчин: Ами прав си. Имате си кюрди мерете си с тях нещата :)

49

маке

преди 3 години

Българите си остават татари.

48

АнонимеН

преди 3 години

И В БЪЛГАРИЯ ГОРЯТ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ КАТО СЕ СЪБЕРАТ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ!А В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ Е ПЪЛНО И СЪС СЪРБИ И С КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРО ПУУТИНИСТИ !

fallback