Снимка: БГНЕС
fallback

Руският холдинг "Газпром" от днес започна да доставя природен газ на Сърбия, както и на Босна и Херцеговина, по нов маршрут през Турция и България, се казва в изявление на руската компания, цитирано от ТАСС.

От Русия газът се транспортира по морския газопровод "Турски поток", след това минава през територията на Турция и през газопреносната система на България, откъдето стига до Сърбия, отбелязва ТАСС. Оттам той се разпределя за потребители в Сърбия и Босна и Хеццеговина.

Доставките по този маршрут станаха възможни благодарение на разширението и въвеждането на нови газопреносни мощности от "Булгартрансгаз" на територията на България и от "Газтранс Нови Сад" на територията на Сърбия, се посочва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

ЦРУ

преди 3 години

До Анонимен.......На терминала в Александруполис ( който 20 % е НАШ....купи го Б.Б. за БГ ) сме договорили АМЕРИКАНСКИ ВТЕЧНЕН...със ПОСРЕДНИК холандска фирма за 123 $ .....а руската / по БРАДСИ беше 450 $ ....ПАНИМАЕШ ?????? ЧЕТЕШ ЛИ ????? РАЗБИРАШ ЛИ ?????? Азерите пуснаха газ по ТАНАП ....за Турция...ГЪРЦИЯ ....БГ(имаме СКЛЮЧЕН ДОГОВОР за 1 мил ) ..през Сърбия отива в ТЕРМИНАЛА под Виена ....От Украйна - Румъния отива в Сърбия ...

71

Анонимен

преди 3 години

От къде щи дойде американски газ бе, ***? В Гърция има терминал за втечнен га, който би могъл да пуска малко на сърбитре, но те едва ли ще се навият, щото първо американците го дават скъпо, втори гръцките надценки не са за пренебрегване."Воината в Нагорни карабах беше за да блокират газа от Азерите" - ти у ред ли си? Войната беше за едни земи, които не оказват значително влияние на газовите потоци. Виж, ако азерите вземат истински арменски земи, тогава може.

70

ЦРУ

преди 3 години

ХА....ХА....ХА....Е няма по-жалки от т.н. " ЖУРНАЛИСТИ".....поръчкови... платени !!! ...но има интернет......гледайте ЮТУР......." Азербаиджан ЗАБИ НОЖ в гърба на Путин....ПУСНА азерски газ по ТАНАП.....за ГЪРЦИЯ....ИТАЛИЯ...и през БГ ...за " ХЪБ"-а до Виена..." .......КАКЪВ РУСКИ ГАЗ ви " БРЪМЧИ в празните ЧУТУРИ БЕЕееееееееееее??????? т.н. " Турски поток " (15 мил..тръба над Истанбул ) е на 50 кл в МОРЕТО ....и САЩ ще го блокира !!! Воината в Нагорни карабах беше за да блокират газа от Азерите

fallback