Снимка: БГНЕС
fallback

София оценява бързите действия на Скопие срещу провокациите. Тази позиция е заявена, след като в МВнР днес е бил поканен на разговор временно управляващият посолството на Република Северна Македония, предаде БГНЕС.

На срещата във външно министерство българската страна заяви, че оценява бързите действия на властите в Скопие по случая със запалването на българското знаме и проявите на език на омразата в социалните медии срещу членове на българското правителство.

Oще по темата

Македонският премиер Зоран Заев се обяви срещу езика на омразата по отношение на България.

По време на среща е обърнато още внимание, че очакваме реакция и по отношение на разпространяваните във Facebook данни на хора с българско гражданство, живеещи на територията на Република Северна Македония, и призивите за саморазправа с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Бунгар

преди 3 години

До БугарашА, нашите професори,академици кога ще хвърлят сертификатите?

5

Бугараш

преди 3 години

Към 1 Маки - за съжаление е много възможно да си прав. Няма разумен човек, който да не осъзнава риска. Много се уплете бг-дипломацията. Ако ги пуснем - грешка, ако не ги пуснем - грешка. Некадърни бг политици и дипломати! Трябва да знаеш какво искаш, да можеш да го обясниш и да си гониш целта с години - като Гърция. Сега остава да се надяваме, че все пак и в РСМ има достатъчно разумни хора. Но професорите в РСМ ще трябва да си хвърлят сертификатите.

4

ognyanz

преди 3 години

До Бунгар: Много ти е слаба аргументацията, с която искаш да ни приравниш на тези, които от 1945 година водят анти-българска пропаганда в Македония. Ние не сме имали избор нито когато сме се присъединили към Германия, нито когато се присъединяваме към СССР. Но сега македонците имат избор - нека да го използват. Няма път назад към Титова Югославия.

fallback