Буяр Османи. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Новият външен министър на Северна Македония Буяр Османи и вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров са уверени, че България няма да попречи на страната по пътя и към Европейския съюз. Това обявиха двамата на церемония, на която двамата размениха позициите си в новото македонско правителство.

Ще продължим по изпълнението на договорите с Гърция и България, обявиха Османи и Димитров. Новият външен министър вече подготвя срещи, за да се възобнови работата на смесената комисия по Договора за добросъседство с България.

Oще по темата

Бившият първи дипломат, сега вече вицепремиер по европейските въпроси Никола Димитров постави червена линия по отношение на България и преговорите с Европейския съюз.

„Македонският език е наша работа и този въпрос е затворен за нас, особено с финализирането на личната карта на държавата в ООН“, каза Димитров.

Наше е правото за самоопределение и ще бъде предизвикателство за нас, но ще защитим националния интерес, заяви Димитров и подчерта, че България няма полза от блокиране на европътя на Скопие, предаде БНР.

Буяр Османи коментира поздравителния адрес на премиера Бойко Борисов за новото правителство, в който той изрази очакване за постигане на консенсус в Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия, чиято работа беше блокирана от спора за Гоце Делчев.

„Стабилна и перспективна европейска Македония е предусловие за стабилна и перспективна Европа, а това е в интерес на всички страни в региона, включително и България. Така че не е в интерес на нито една страна в региона, в това число и България, да пречи на европейския път на Македония“, каза Османи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Пешо

преди 3 години

Къде искат - там да идат!Аман от от неориентирани 'братчета' ние самите сме фурнаджийска лопата на фона на големите 'братя'!

21

Нафарфорий

преди 3 години

Оставка и затвор за националния предател Бойко Борисов и дебел КУРРР за македонските свинне. ЕС само след преименуване на Северна Македония на България. Да ми ядете лайнааатаа, скопски урродииии.

20

Напомнително :

преди 3 години

Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в негои гадните албанци.Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти.Забележка: На Заев и семейството му да не се дава български паспорт!

fallback