fallback

Гръцкото правителство излезе с окончателно решение, че за туристи остава единствено граничен пункт „Кулата - Промахон“ от понеделник - 6 юли, предаде БНР.

Декларации се изискват от всички без изключение.

Oще по темата

„До неделя 5-ти юли включително е преходен период за туристите, които влизат в Гърция. От понеделник единственият граничен пункт с България, през който ще се допускат туристи, е „Кулата-Промахон“ и то само с попълнен предварително формуляр“.

Това заяви говорителят на правителството Стелиос Пецас във връзка с различната практика, прилагана към туристите на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“.

Само вчера през „Промахон“ са преминали 21 000 туристи, информират граничните власти.

От сухопътните граници на Гърция вход за туристи от понеделник остава само  „Кулата“.

Не се допускат туристи и през границите с Албания, Турция и Северна Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 3 години

Няма да се притеснявате до неделя на обяд ще сригнете до гръцкото море. Аз вече съм на плаж. В вайната ще кажете, ама нека вие сте добре. Слязох с градския автобус. След обяд се прибирам.

42

Анонимен

преди 3 години

Хахахаха,сега ще настане Вавилон,като се струпат от Сърбия,Румъния,тия от пограничните селища,северномакедонци,ако има и централно източноевропейци и селската софийска псевдоснобария и пролетариат не ми се мисли.....Иначе според мои роднини нашето море е много по-хубаво поне от северногръцкото,ама им е близо,а нашето между 560 и 660 км.например ако искат на Слънчака или Златните.

41

Мммдааа

преди 3 години

Щом Гърция го прави, значи е добре. Виж, България ако беше въвела подобна мярка щеше да се започне - убивате туризма, убивате малките магазинчета покрай пътя, майки с деца чакат на къра, това не е държава... Репортерки от мястото на събитието щяха да носят вода на страдащите. Нооооо Гърция може да се гаври както си поиска с нас и ние сме благодарни, че ни дава този шанс да се унижим. Даже сами си казват висящите на опашката, че и още биха чакали с пълните си багажници с месо и алкохол.

fallback