Никола Груевски. Снимка: архив, Reuters
fallback

Бившият македонски премиер Никола Груевски не е български гражданин и няма издаден български паспорт.

Това съобщиха от правосъдното министерство по повод на публикации в медии, че Никола Груевски е избягал в Унгария с български паспорт.

Oще по темата

"Никола Груевски не е български гражданин и не е подавал документи за българско гражданство. По данни на МВР Груевски няма издаден български паспорт", съобщиха от министерството.

Според унгарски вестник Никола Груевски вероятно е избягал в Унгария с български паспорт.

"Проверете с българските власти", бил отговорът на член на унгарското правителство, който се занимава с въпроса за политическото убежище на Груевски.

По-рано властите в Будапеща потвърдиха, че Груевски е поискал политическо убежище в Унгария.

От своя страна македонският премиер Зоран Заев призова Груевски да се върне в Скопие.

От лятото на 2017 г. бившият премиер е без паспорт и има забрана за напускане на Македония. Груевски е осъден на две години затвор по делото „Танк“ за закупуването на служебния му „Мерцедес“ за 650 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Гошо

преди 5 години

Защо паспорта трябва да е на негово име,то куцо и сакато купуват български паспорти на поразия.Осъден е за закупен мерцедес за малко повече от 500 000 евро,а нашите хубавци откраднаха милиони,служебно положение безкрайно и нито един с раиран костюм, пък осъдени- няма.

21

Мария

преди 5 години

СЛЕДОВАТЕЛНО ДОРИ ДА Е С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТА ТО ТОЙ Е ФАЛШИФИКАТ ИЛИ НА ДРУГО ЛИЦЕ.И В ДВАТА СЛУЧАЯ МАДЖАРИТЕ.ДРУГ ТРЯБВА ДА ГО ЕКСПУЛСИРАТ КАТО НЕЗАКОННО ВЛЯЗЪЛ НА ТЕРИТОРИЯТА НА Е.С /УНГАРИЯ/И ЗА КАКВО ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ ИДЕ РЕЧ,ТОЙ Е ОБВИНЕН В ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕ НИЕ ПО ЧЛ. ОТ Н.К.

20

дядо ставри

преди 5 години

Ако има български паспорт със сигурност е под друго име и засега няма как да се провери.

fallback