Зоран Заев и Алексис Ципрас. Снимка: архив, Reuters
fallback

Македонският премиер Зоран Заев и неговият гръцки колега Алексис Ципрас са сред фаворитите за Нобелова награда за мир. Това е заявил пред гръцката агенция АНА-МПА Виктор Нумелин, специален редактор за нобеловите награди в шведската информационна агенция ТТ, съобщи македонското издание  Либертас.

„Трудно е да се каже кой е кандидат и кой не е. Публична тайна е, че имената им се споменават за наградата. Всяка година се правят много предложения и дискусии за наградата... Тази година говорим много за Корейския полуостров, за миграцията, за ситуацията между Македония и Гърция и преговорите между тях“, каза шведският журналист.

Oще по темата

Той подчерта, че много от членовете на комисията ще са на мнение, че „е идеално наградата за мир да бъде дадена на премиерите на двете държави“.

„Би било идеално наградата за мир да бъде дадена на премиерите на двете държави или на някой друг, който е участвал в преговорите“, заяви Нумелин.

Той все пак казва, че ниската избирателна активност на референдума в Македония утежнява нещата, но нищо не е изключено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Аспарух

преди 5 години

Просто двама политици изпълняващи нарежданията от САЩ,нищо друго освен,че подкрепа от народа си нямат!!!

47

Варна

преди 5 години

Аз бих ги предложил за Нобелови лауреати в сверата на изкуството.Просто са перфектни кули на конци!!!!

46

Анонимен

преди 5 години

"Би било идеално наградата за мир да бъде дадена на премиерите на двете държави, ИЛИ на НЯКОЙ ДРУГ, който е УЧАСТВАЛ в преговорите, заяви Нумелин.---Ей-й-й! Ако това не НАМЕК, че Нобеловата награда за мир трябва да я дадат на "миротворецО" от БанкИ, пък, на! Боко, къде го намери тоя Нумелин, бе!Или това са го подшушнали "пиарите" МУ, на всички медии?

fallback