Снимка: Reuters
fallback

Нова вълна на недоволство бе изразена в македонската столицата Скопие.

Под мотото "Никога Северна, винаги Македония" и "Не искаме да живеем в Северна Македония", демонстранти се събраха пред сградата на парламента в западната ни съседка.

Те се обявиха против подписания преди седмица в Преспа договор, който слага край на спора за името и поискаха документът да бъде обявен за невалиден.

На този фон гръцкият външен министър обяви, че днес ще подпише, а още утре сутрин ще изпрати писмата до ЕС и НАТО, в които Гърция заявява, че няма да се противопоставя на пътя на Република Македония към евроатлантическата интеграция.

Още международни новини четете на сайта на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Анонимен

преди 5 години

До Makedonec пиши с македонски букви на Кирил и Методи

88

Анонимен

преди 5 години

До MakedonecМлъквай! Тая ваша държава изобщо няма история. Тя е изкуствено създадена, подарък на Сталин за Тито. Какви сте вие вече никой не знае. Стига сте ревали срещу България! Нещастници! Не е тя врага, който търсите. Скоро може и да разберете кой е ако продължавате в същия дух.

87

Павел Димитров

преди 5 години

До MakedonecТи просто северно македонче , запомни едно македонска държава няма. Вие сте Българи и само това ,че Ви промиват мозъците вече 100 години е причината да не го признавате и разбирате.

fallback