Снимка: Reuters
fallback

Сръбското правителство няма намерение да променя стратегическата посока на страната -  Европейският съюз, заяви сръбският вицепремиер Зорана Михайлович в интервю за вестник "Блиц".

Тя бе категорична, че всички, които управляват страната, трябва да покажат по-ясно тази политика, съобщава БТА.

"Трябва да избягваме ситуации, в които преди обед искаме в ЕС, а следобед - с Русия. Никой не ни пречи да сътрудничим с Русия, никой не може да отнеме правото на нито един сърбин да обича Русия и да ни кара да анулираме историята. Управлението на държавата обаче е рационална работа, политиката се води с главата, а не със сърцето! Русия винаги ще ни бъде в сърцето, а главата казва - Европа и Запад", заяви Михайлович.

Вицепремиерът на западната ни съседка отбеляза, че страната иска компромис за Косово не за да получи някаква карта за по-бързо приемане в ЕС, а защото от решаването на този въпрос зависи бъдещето на Сърбия.

"Замразен конфликт в Косово ще замрази Сърбия, която няма да може да се развива. Решение няма да ни донесе нито Русия, нито САЩ, трябва да го направим сами. Или можем да чакаме нещо да ни падне от небето, докато и последният сърбин не си тръгне от Косово", допълни Михайлович.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Додо

преди 5 години

Зорана Михайлович какво мисли по въпроса за връщането през 2019г. на заграбените ни Западни Български Покрайнини - Босилеград и 7 села в околията, Цариброд и 9 села в околията, както и Струмица, (намираща се понастоящем в Северна Република Македониjа) и 6 села във Видинско? Тези земи бяха дадени за временна администрация за период от 100 години през ноември, 1919г. на (несъществуваща вече) Югославия. Бойко преди да глашатайства за приемането в ЕС на Сърбия и СРМ, трябва да иска връщането им!!!

70

Анонимен

преди 5 години

"На Сърбия сърцето е в Русия,а стомахът ѝ е в ЕС."-Вук Дражкович,сръбски писател и бивш политик.Зорана Михайлович наскоро се скара с премиерката Бълнабич,защото последната я игнорира,поради това,че не е достатъчно образована и прекалено амбициозна.

69

Муто

преди 5 години

Може да са ни нападали 4 пъти и да сме се отървавали. Но, сега ако решат да ни нападнат, както нямаме нито авиация, нито сухопътни войски - никаква армия практически. За два - три дни ще ни окупират и ще капитулираме! Разчитаме на НАТО! Ама помощ от НАТО за България ще е колкото бе за Гърция от Турция! Да бе, да! Ама едва ли.

fallback