Лилия Ботушева, Снимки: Facebook, Колаж: Dnes.bg

23-годишната българка Лилия Ботушева, която бе открита мъртва на гръцкия остров Кефалония заедно с приятеля й, 30-годишния германец Торстен Фоман, също намерен мъртъв, са посещавали често Гърция.

Още по темата

Лице в лице със сатанистите от Кефалония се сблъскал професор Йоргос Прокопакис, миналия юни в Атина, няколко дни след изчезването на 23-годишната Лилия.

Срещнал е Лилия и приятеля й в апартамент, който наели чрез AirBnb от него.

Няколко дни по-късно, когато двойката напуска апартамента, оставяйки след себе си доста щети и разрухи по жилището, професорът потърсил момичето в интернет и видял агонизираното издирване на момичето от семейството й.

На 7 юли той е изпратил съобщение до брат й, че я е видял и че е добре. В същото време е направил връзка и с полицейските органи, за да свидетелства, че е видял издирваната девойка.

"Белезите по ръцете на Лилия показват, че тя вероятно е предложила кръвта си на онези, които са я привлекли в този култ, а изборът да се направи церемонията на 31 декември (близо до 7 януари, когато за сатанизма е жертвен ден) вероятно не е съвпадение", разказва пред гръцки медии Вангелис Кутрунбелис, бивш полицай, който се е занимавал с такива случаи.

Дали двойката е идвала и друг път в страната и дали поддържа връзки със сатанисти в Гърция, разследва в момента гръцката полиция.

Тялото на германеца ще бъде транспортирано в близките дни за Германия, като негови близки са поели разходите за това. Тялото на Лилия се очаква да бъде разпознато от близките й, информира "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase