Снимка: архив, Булфото
fallback

Турските курорти това лято гъмжат от руски граждани. Руска реч се лее по улиците, в заведенията. След близо две години отсъствие, заради кризата със сваления руски самолет /поради която миналият туристически сезон на Турция бе мъртъв/, руските туристи отново се изкачиха на първо място по брой на чужденците в Турция през този сезон.

Преди началото на активния туристически сезон Турция отмени едностранно наложените преди това визи за гражданите на Руската федерация, което улеснява пътуванията на руските туристи, пише БТА.

По данни на турското министерство на туризма през месец юни на тази година 763 727 руски туристи са посетили Турция, което е около 100 000 повече в сравнение със същия период на 2015 г.

Напливът на руските туристи съживи не само курортите, но и търговията.По данни на турската агенция Tax free Global Blue през месец юли т. г. руските туристи са похарчили суми с 403 процента повече в сравнение със същия период на 2015 г.

По около 1400 турски лири харчи отделен руски турист за стоки в Турция. Конфекция, часовници, накити, очила, козметика са стоките, които руснаците купуват най-много в Турция. Закупената конфекция възлиза на 2 245 792 турски лири.

По направени разходи по време на почивка в Турция, след туристите от Руската федерация се нареждат китайските туристи, а след тях - туристите от Кувейт, Ирак и Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 6 години

Ами там ще ходят...нали ние и западните красавци много знаем и ругаем.Набито ни е в главите да ги мразим. А те си живеят и щракат с пръсти. ние от нещастие по панелните блокчета тях коментираме. Държавата срещу цяла европа се изправи.. фашисти ги нарека без да лижи задница ,ние от патриотизъм и любов към знамето си се разпродадохме на меркел и колеги.. тя проста турция бе..оставай я си викаме.. хората на 10 място станаха в световна икономика. Сега кажете руснаците и те са *** щото там отиват.

28

Анонимен

преди 6 години

Tурция е основно мюсулманска държава, 1/3 от русвяците са мюсулмани и все повече руски жени и млади девойки приемат исляма за религия. Нормално е да ходят в Турция.

27

Анонимен

преди 6 години

Колкото по-далече са тези неандерталци от БЪЛГАРИЯ, ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ Е ЗА НАРОДА!Да не стане като източна Украйна,от руснак само гадости може да очакваш.

fallback