Снимка: БТА
fallback

Българските аварийно-спасителни екипи, които заминаха за Скопие, издирват малко дете в Македония.

"Детето е било заедно с дядо си, който е завлечен с трактор. Дядото е намерен, но за съжаление детето все още не е. В момента колегите маркират проблемния участък, обезопасяват го, включват специална техника, с която да се опитат под наносите да установят дали има живот, дали има труп", коментира пред "Фокус" главен комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН.

Oще по темата

Той поясни, че предстои среща с Централния кризисен щаб и ще уточнят другите задачи.

"Пожарникарите вече получиха задачи за отводняване на отделни обекти в Скопие", добави комисар Николов. Той уточни, че на заседанието на щаба ще стане ясно дали е необходима още помощ, която да бъде пратена от България.

"На пръв поглед, това което виждам – има доста хора, които са тук от цяла Република Македония. Всеки се е заел със своята задача. Когато говорим с вицепремиера за ситуацията, ще видим неговата оценка каква е. Тогава можем и ние съответно да вземем решение какво допълнително ще изпратим и дали ще е необхдимо", добави гл. комисар Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Петърчо

преди 7 години

До бмп Че кой друг да решава? Само че това не те прави автоматично да си прав. За медиите... Следи новините свързани със съседите внимавай на това когато казват от коя медия в Македония са взели информация и се постарай да видиш кой финансира въпросните медии. Лесно е само че ти сам трябва да се справиш с тази задача защото само така ще ти стане ясно.Проблемите идват от това че се публикуват новини без да се проучат изворите и да се представи цялата картина а не само удобната част от нея.

11

бмп до Петърчо

преди 7 години

Дали е уместно да коментирам или не решавам само и единствено Аз!Това първо!Второ-кои точно медии тук подкрепят тамошната опозиция,моля за аргументиран отговор,ако ще има такъв?Трето-уверен ли си си,че познаваш ситуацията с медиите в Македония,и ако е така защо?И последно!След като не ти харесват публикации и предавания в България по темата,кажи какъв чужд език знаеш за да ти посоча линк,тъкмо ще си свериш часовника!

10

Петърчо

преди 7 години

До бмп Паралела си е уместен. И двете неща са стихии които няма как да бъдат спрени. Медиуми ли написах? Съжалявам за грешката имах предвид медии. От бързане. Ако не познаваш ситуацията с медиите там не коментирай. А защо тук точно медиите подкрепящи опозицията в Македония се цитират и от тях се взимат видео записи е друг въпрос. Територията не е малка и щетите не са също така малки за да може наведнъж навсякъде да се помогне. Когато не си работил над подобен проблем е неуместно да коментираш.

fallback