12

Петърчо

преди 7 години

До бмп Че кой друг да решава? Само че това не те прави автоматично да си прав. За медиите... Следи новините свързани със съседите внимавай на това когато казват от коя медия в Македония са взели информация и се постарай да видиш кой финансира въпросните медии. Лесно е само че ти сам трябва да се справиш с тази задача защото само така ще ти стане ясно.Проблемите идват от това че се публикуват новини без да се проучат изворите и да се представи цялата картина а не само удобната част от нея.

11

бмп до Петърчо

преди 7 години

Дали е уместно да коментирам или не решавам само и единствено Аз!Това първо!Второ-кои точно медии тук подкрепят тамошната опозиция,моля за аргументиран отговор,ако ще има такъв?Трето-уверен ли си си,че познаваш ситуацията с медиите в Македония,и ако е така защо?И последно!След като не ти харесват публикации и предавания в България по темата,кажи какъв чужд език знаеш за да ти посоча линк,тъкмо ще си свериш часовника!

10

Петърчо

преди 7 години

До бмп Паралела си е уместен. И двете неща са стихии които няма как да бъдат спрени. Медиуми ли написах? Съжалявам за грешката имах предвид медии. От бързане. Ако не познаваш ситуацията с медиите там не коментирай. А защо тук точно медиите подкрепящи опозицията в Македония се цитират и от тях се взимат видео записи е друг въпрос. Територията не е малка и щетите не са също така малки за да може наведнъж навсякъде да се помогне. Когато не си работил над подобен проблем е неуместно да коментираш.

9

бмп до Петърчо

преди 7 години

Правиш неуместен паралел м/у цунами и дъждовна буря,м/у поразени реактори на АЕЦ,пометен цял район от една страна и наводнени до 1,5м улици и къщи от друга!Само че в Япония никой не обвини правителството!Ако едни управляващи са си на мястото,няма никакви медиуми да се възползват от недоволството на потърпевшите.И какво значи да огреят навсякъде?Не цяла Македония е под вода,а части от Скопие,но правителството им е некадърно,повтарям некадърно!

8

Петърчо

преди 7 години

До бмп Въпроса е че потърпевшите винаги реагират по този начин. Как правителството, полицията и армията да огреят наведнъж на всички места? Но това е нормално поведение Това че медиуми близки до опозицията там използват нещастието на хората и първичната им реакция е съвсем нещо друго Това се нарича болна мания за власт Нищо друго. Още хората не са погребали загиналите а те излязоха да правят анализи кой ми ти бил виновен Нищо че в момента докато умуват има още много хора на които да им се помага

7

Петърчо

преди 7 години

До бмп Един от коментарите тук посочваше случилото се преди години във Фукушима. И това там ли е от липса на отводнителни системи? Или трупана с годините незаинтересованост на властите там? Да не говорим че 80% от пътната инфраструктура и съответно канализацията на Скопие е обновена при сегашния и кмет и при сегашното правителство там.

6

бмп до Петърчо

преди 7 години

Гледайки новини по наши и чужди ТВ видях най-обикновени и отрудени хора да изразяват яростно неодобрение от действията на правителството в Скопие...Това ли ти е опозицията?

5

Петърчо

преди 7 години

До бмп Това недоволство както винаги идва от опозицията в Македония която е буквално болна за власт а не от гражданите засегнати от катастрофата. Това което се е случило е природно бедствие причинено от огромно количество вода изляло се от високо място към по-ниските части на Скопие. От такова нещо няма спасение. Хората са загинали пометени от водната стихия и огромните количества кал от планината а не от покачването на водата. Затова казвам че или молиш Бог да те пази или се надяваш на късмет.

4

бмп до Петърчо

преди 7 години

Прав си но не нацяло?Да,това си е природно бедствие,но самите македонци са на мнение,че правителството е неглижирало проблем трупан с години, а пари са харчени за глупости!Адекватна и поддържана отводнителна с/*** няма да предотврати тежки материални загуби,но няма и да допусне толкова човешки жертви!Лично на мен,македонците са ми противни заради яростната антибългарска политика,не само на правителствено,а на доста по-ниски нива!!!

3

Петърчо

преди 7 години

До бмп 95 литри вода на метър квадратен която буквално се е изляла над планинските части на Скопие според теб е малко? Това че синоптиците там описват случилото се като природен феномен също не ти говори нищо? Няма такава система за отводняване която може да се справи с такова количество вода при такива условия. Колко и пари правителството им да е похарчило за паметници това няма нищо общо със случилото се. От такова нещо само Бог пази или имаш късмет да се спасиш зависи дали си вярващ или не.

2

бмп

преди 7 години

Средствата хвърлени от македонското правителство за строежи на паметници на несъществуващото македонско величие и за антибългарска пропаганда, ако бяха вложени в инфраструктурата и за почистване на корита и отводнителни системи,може би пораженията нямаше да чак такива!

1

Исти

преди 7 години

Народът на България е съпричастен с проблемите на нашите малки братя от Скопие и изразява своето желание да помогне за по-бързото преодоляване на последиците.