Снимка: архив, Reuters
fallback

Нивото на тревога в турската военновъздушна база Инджирлик в Адана, ползвана от чуждестранни бойни самолети за целите на водената от САЩ международна коалиция срещу "Ислямска държава", е било повишено до най-високата степен, съобщава "Хюриет дейли нюз".

Нивото на тревога в базата е вдигнато до най-високото равнище Треткон Делта от предходното ниво Треткон Чарли.

Турските сили за сигурност поддържат денонощно режим на най-висока степен на тревога в базата. От известно време служебните коли на турския персонал също използват различни входове към базата, отбелязва изданието.

Пет членове на ръководената от САЩ коалиция за борба с ИД - САЩ, Великобритания, Германия, Катар и Саудитска Арабия, са разположили от юли насам свои летателни апарати в Инджирлик.

Всекидневно от базата излитат самолети, които патрулират по сирийската граница. Тази активност обаче намаля след увеличаването на присъствието на руски самолети в региона, посочва "Хюриет дейли нюз".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

До 59

преди 8 години

На вас ще ви е позволено да плюете по Исляма, Пророка, Корана и Турция, ние когато ви отговорим с истините, били сме опасни. А вие какви сте, след като говорите каквото искате и ни дразните, ние мюсюлманите няма да толерираме подобно поведение.

48

Анонимен

преди 8 години

Току-що гледах по руската телевизия "кръщенето" на новата подводница "Великий Новгород" от проекта 636. Предстои пускането на вода на "Колпино". Строителството на този тип ще продължи.Западняците са в ужас от тях, наричат ги "черна дупка" заради незабележимоста им. С първите 6 РФ попълва нуждите на Черноморския флот с излишък58ти явно им симпатизираш. Такива като теб трябва да са в списъците на потенциално опасните, на латентните ислямисти. И тыпи - в Южна Осетия населението е християнско!

47

:)

преди 8 години

Армията на Исляма е с Турция, ако Русия нападне Турция- Чеченя,Дагестан,Татарстан, Южна Осетия и други ще горят. Москва - 2 милиона мюсюлмани.

fallback