Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Бежанската криза най-вероятно ще удари туризма в Гърция и то най-вече от западноевропейските туристи. Това заяви Григорис Тасос от една от хотелиерските организации в Южната ни съседка пред БНР.

Тасос съобщи още, че германските туристи са направили с около 10 - 15 % по-малко резервации спрямо миналата година, когато бежанският проблем съществуваше.

Oще по темата
"Със сигурност имаме проблем с бежанците в Гърция и то в цялата страна, не само на Изток, където е основният туристически поток. Искам да подчертая, че проблемът с бежанците е на цяла Европа и трябва да имаме предвид, че той ще съществува и в бъдеще", прогнозира той.

По думите му е нужно да се помисли какво да се направи, за да се предотвратят последиците от кризата. "Със сигурност проблемът с бежанците е един от основните, заради които има по-малко ранни резервации в Гърция. Трябва да подчертая, че цялата ситуация около действията на "Ислямска държава" усложняват развиването на туристически бизнес. Все по-ясно на преден план излиза въпросът за сигурността. Тя е основен фактор за туристите, когато избират къде да почиват", обоснова се той

Фермерските блокади по границата са намалили резервациите на българи в Гърция за началото на март, но не са се отразили на записванията за великденските празници и лятото, съобщи Григорис Тасос.

"Българският пазар е един от много добрите, бих казал най-вече за Халкидики и Северна Гърция. Причината за това е, че повечето от туристите идват с автобуси или с личните си автомобили", съобщи експертът и заяви, че засега резервациите са на същото ниво, както миналата година, което означава, че числата са добри.

По думите на Тасос има сериозен интерес към почивка около Великден, който тази година ще е в началото на май. "Разбира се, преди първи март имахме малко резервации заради блокадите при Промахон. Надявам се, че сега нещата ще се стабилизират и ще бъдат по-добри", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

caramba

преди 8 години

До касиДоста тъпо същество си, но какво да се направи. От такива крави кто теб Държавата ни е на това дередже и не само гърци ще си правят каквото поискат с нас.....Гърците трябва да бъдат наказани това лято от Българските туристи.Само така ще им стане ясно, какво е да загубищ милярд евро за един сезон.Следващия път когато тъпанарите затворят границата самите хотелиери ще им натрошат тъпите канчета. Иначе ти пожелавам хубав живот :)

11

каси

преди 8 години

Нямаме два живота единия да отделим да живеем напук, а другият да е нашия. Един е и не искам да го пропилявам.Обичам хубавите южни морета и отново ще съм там.Румънското море не ми е никаква алтернатива, а в Турция е дори по-опасно и без да има блокади.Жалко, че хората се озлобяваме и вместо да живеем спокойно стискаме зъби и съскаме.

10

Анонимен

преди 8 години

Малко им е! Едно хубаво цунами ще е още по добре!!

fallback