Снимка: Reuters

При пожар в нощен клуб в Букурещ загинаха 27 души. Ранени са 180 души, а болниците са толкова претоварени, че част от пострадалите са настанени в коридорите, предаде РИА Новости.

В клуба е имало между 300 и 400 посетители. Огънят вероятно е предизвикан от фойерверки, които организаторите използвали по време на рок концерт. Пожарът бързо се разпространил в малкото заведение.

Очевидци разказаха пред Антена 3 ТВ, че в клуба е имало между 300 и 400 млади хора и само една врата. Когато  лумнали пламъците, отначало младежите помислили, че те са  част от шоуто и не реагирали незабавно.

После настъпила паника и всички се втурнали към единствения изход.

Повечето пострадали имат травми и счупени крака при мелето или интоксикация от вдишания дим.

Управителят на Офталмологичната болница Моника Поп заяви, че там са лекували тийнейджъри на възраст от 14 до 16 години за наранявания.

След като чули новината, хора започнаха да прииждат към клуба, търсейки близките си, с които не могат да се свържат. Тревогата им се засилваше от факта, че посетителите не носели документи за самоличност и жертвите не може да бъдат идентифицирани веднага.

Човек, който успял да се измъкне от клуба, заяви, че димът се разпространил и всички се втурнали към изхода.

„Някои от приетите в болница имат изгаряния по цялото тяло“, заяви свидетел. „Повечето от жертвите са тийнейджъри и студенти“, добави той.

По думите на главния секретар на здравното министерство на страната Раед Арафат броят на жертвите вероятно ще расте, тъй като има тежко ранени.

Според Бърза помощ много от пострадалите са чужденци, които не говорят румънски.

Президентът на Румъния Клаус Йоханис излезе с изявление, в което казва, че е „шокиран и дълбоко натъжен“ от събитията през нощта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase