Генадий Зюганов. Снимка: архив, Reuters
fallback

Лидерът на руските комунисти Генадий Зюганов изрази безпокойство за сигурността на атомните електроцентрали в Украйна, където според него е избухнал "политически Чернобил", предаде ИТАР-ТАСС.

"В Украйна работят пет атомни централи, това са 15 ядрени реактора, които изискват уникално управление, операторите се подготвят минимум 10 години и там е необходима свръхнадеждна охрана. При сегашните условия, когато силовите ведомства се разпръснаха, там няма надеждна защита и в близко време не може да има такава ", заяви Зюганов.

Oще по темата

Председателят на Комунистическата партия на Руската федерация призова за съвместно разработване на предпазни мерки от руски и европейски специалисти, "тъй като става въпрос за сигурността не само на Украйна, но и на Русия и Беларус".

В Украйна "избухна политически Чернобил, който е не по-малко опасен от ядрения", предупреди Зюганов. Според него "по същество е рухнала цялата вертикала на властта".

Лидерът на руските комунисти призова министерството на външните работи на страната да постави незабавно въпроса за ситуацията в Украйна в Съвета за сигурност на ООН, а президентът Владимир Путин - да събере в най-скоро време Държавния съвет (съвещателен орган към държавния глава) "за обсъждане на този проблем, иначе пак ще бъде късно", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

FIZIONOM

преди 10 години

Тоя да не е братчед на Румен Петков ?

58

st

преди 10 години

Другари да се поклоним пред дожда Зюганов ххехеехеххехехехее

57

EU citizen

преди 10 години

Иска да вкара военен контингент за "охрана" на атомните централи, който после да забрави да си тръгне. Руснаците имат голям опит в подлостите - окупацията на летището в Прищина маскирани като "сини каски" и отново намесата на руските сини каски в Грузия на страната наРусия.

fallback