Траян Бъсеску. Снимка: Ройтерс
fallback

В Румъния са били публикувани данните от подслушване на телефона на президента на страната Траян Бъсеску, съобщи молдовското издание Moldnews.

Специалните служби са подслушвали телефоните на редица длъжностни лица в правителството на премиера Емил Бок, както и на самия държавен глава.

Засега стенограмата с разговорите е включена към разследването на дело за неплащане на данъци. По делото подсъдим е бившият председател на румънската Национална агенция за финансова регулация Сорин Блежнар.

Бъсеску не само решава въпреки липсата на съответни компетенции допускането на компании до изграждането на пътища в страната, но и нарежда да бъде осъществена връзка с румънския министър на правосъдието, за да окаже натиск върху държавната компания Rompetrol за бързо възстановяване на задълженията си в необходимата на властите форма.

Разговорът е бил проведен през септември 2010 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 11 години

Цитат от телефонен разговор:Б.Б. : "- Ало, Ваньо, снощи Мишо Бирата ми се обади пак. Във фабриката му са влезли некакви хора...Виж, там, извади ги от фабриката. Аз като съм му обещал да не го закачам, не съм като Първанов, да не изпълнявам...В.Т. : - Слушам г-н Премиер..."

19

ДЕМОКРАТ

преди 11 години

АВЕ , РУМЪНЦИ , КЪДЕ СЕ ДЯНА ЧАУШЕСКУ , БЕ ? КАЖЕТЕ СЕГА , РУСНАЦИТЕ ИЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ РАЗДАДОХА ТОВА КАУБОЙСКО" ПРАВОСЪДИЕ ", КАТО РАЗСТРЕЛЯХА НЕГО И СЪПРУГАТА МУ КАТО КУЧЕТА НА ПЛОЩАДА ? КАКВО ЧАКАТЕ ОЩЕ ,ДРАКУЛА ЛИ ДА ДОЙДЕ ?

18

Анонимен

преди 11 години

Няма нищо по- естествено от това, роденият върху муле или магаре да мрази хубавите пътища.

fallback