Георге Иванов. Снимка: архив, Reuters
fallback

Бившият президент на СССР Михаил Горбачов бил македонец от Пиринска Македония. Това твърдял на младини настоящият президент на Македония Георге Иванов, пише кметът на скопската община Карпош Стевчо Якимовски в материал в македонското издание „Фокус“.

„Не е вярно, че този човек (Георге Иванов) не е начетен. Начетен е и то много, но очевидно чудни книги е чел, защото още в онези години досаждаше със спорни тези като например: По онова време най-актуалният политик в света беше Михаил Горбачов, а тезата на Георги Иванов беше, че лидерът на СССР е по произход македонец от Пиринска Македония, но той не знаел това?!“, пише Якимовски.

Якимовски, който като млад е бил приятел с настоящия македонски държавен глава, казва, че Георге Иванов, който днес е голям патриот и призовава за обединение, е гласувал единствен против кандидатурата на политика от Македония Бранко Азески за председател на младежката организация на комунистическата партия на Югославия.

Якимовски е гневен на Иванов, че не го поздравил на прием, състоял се преди дни в Скопие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

Съни

преди 11 години

Внимавате со кого се бъзикате дека и претседателот на Иран Махмуд-Ахмадинежадски е по потекло од Битола и само видете се лути и фрлил некоа нуклеарна бомба врз Бугариа. Па ако се ави и на братучед си Ким онг Ирски е стане страшно ..

144

Boss

преди 11 години

Значи си е чист българин!

143

Анонимен

преди 11 години

Не разбирам защо им е да си приписват такова нещо, освен за позор на самите тях.Горбачов беше купен от евреите и той направи умишлено зверските кланета в Чечения.Каква гордост може да бъде това?

fallback