Пожарът на Витоша на стихва. Снимка: Булфото
fallback

Два македонски самолета ще гасят пожари в България, ако София поиска това от Скопие. Това беше решено на днешното заседание на правителството на Македония, съобщи агенция Макфакс.

С решението се предоставят противопожарни средства и по-специално самолети като потенциална помощ за справяне с пожарите у нас и конкретно този на Витоша.

Oще по темата

„Правителството на Република Македония реши, ако българската страна поиска помощ, за период от една седмица на тяхно разположение да бъдат предоставени два специализирани самолета за гасене на пожар, како и шестчленен екипаж, който да управлява самолетите“, съобщи правителството в Скопие.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Хан Крум

преди 12 години

И как ще ни помогнат - като ни изпратят Прометей с "гаки" или без "гаки"?За несведущите - Прометей е един от титаните в старогръцката митология дал на хората огъня.направиха негов паметник в Скопие първоначално по класическия начин чисто гол но после му сложиха "гаки" т.е. ***.Шегувам се с македонците.

91

Читател

преди 12 години

Навремето и ние имахме самолети за гасене на пожар - ако не се лъжа АН-2, ама ги бракувахме с надежда от ЕС да ни дадат безплатно такива дори не second, a third hand. Само че страните от Евросъюза излязоха циции и сега нито "анове", нито бойни самолети. Още си пазим 5-6 МИГ-ове и "Сухой" и с тях ще се отбраняваме от външни и вътрешни врагове... Еврочиновници, политици, дУпетати и магистрати бол - с лопата да ги ринеш, ама те нито пожар ще гасят, нито държавност пазят, нито пък закони като хората създават дето казват хората Хубава работа, ама българска.

90

Анонимен

преди 12 години

Хайде искайте самолетите, стига сте се правили на пожарникари. Видяхме ви колко ви бива в гасенето на пожари, толкова, колкото ви бива и в управлението на държавата.

fallback