Цветан Василев. Снимка: архив, Булфото
fallback

Корпоративна търговска банка проявява интерес да купи банка в Сърбия. Това заяви председателят на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев за сръбската агенция Бета.

КТБ желае да разшири дейността си на сръбския пазар, като решение за закупуване на банка в Сърбия ще бъде взето, след като бъде реализирана сделката за Сръбския завод за стъкло в Парачин. Днес беше подписан анекс към договор, с който КТБ гарантира поемането на завода от консорциум от българските фирми „Рубин“ и „Глас индустри“, чийто мажоритарен собственик е банката.

Цветан Василев каза, че КТБ освен това проявява интерес към строителство на газова електроцентрала в Сърбия в сътрудничество със „Сърбиягас“.

От своя страна генералният директор на „Сърбиягаз“ Душан Баятович каза, че неговата компания планира да установи сътрудничество с КТБ в областта на земеделието, енергетиката и финансите.

По думите му българската банка проявява интерес да бъде собственик или да финансира фонд за проекти в земеделието в Сърбия, както и да финансира или да е собственик на електроцентрали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Бистра

преди 12 години

Не знам защо, но Цветан Василев не мога да го приема на сериозно.

27

Атол

преди 12 години

Кой знае с какви сръбски мафиоти се е договорил вече.

26

Мая

преди 12 години

Има апетити. Ама в Сърбия са по корави от нас. Каква протекция ли ще използва.

fallback