Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos
fallback

Холандия и Финландия ще се противопоставят на влизането на Румъния в Шенген.

Това заяви румънският министър на външните работи Теодор Баконски, който е провел среща с финландския и холандския си колега.

Баконски обаче подчерта, че трябва да се намери решение за излизане от този блокаж, съобщава румънският вестник "Ромъния либера".

Баконски се е срещнал с двамата си колеги в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Той е ръководител на румънската делегация, която участва в събранието.

Oще по темата

Румънският външен министър заяви още, че "е въпрос на доверие, що се отнася до сигурността на общите граници" на Европейския съюз, а Румъния има всички аргументи на своя страна.

"Но имаме нужда от консенсуса и положителния вот на всички страни членки. На Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи знаем какво ще се случи. Но след това има и други европейски срещи. Мисля, че като работим заедно и като запазим уважението си към правилата, към изискванията на законодателството на общността, ще можем да намерим начин за деблокиране на ситуацията", каза Баконски.

Финландия ще се присъедини към Холандия с отрицателен вот на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, планиран за 22 септември, по въпроса за присъединяването на Румъния и България към Шенгенското пространство заради мотиви, свързани с вътрешната политическа ситуация, твърдят европейски източници,
цитирани от "Ромъния либера".

Новото финландско правителство, което встъпи в длъжност през юни 2011 г., има по-силно евроскептичен и антиимигрантски подход, отбелязват още споменатите източници, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

БОРИС ТАШКОВ

преди 12 години

НА ТЕРИТОРИЯТА на ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ е открито и изкопано повече от половината направени златни украшения на планетата земя! МОЖЕ ЛИ ХО-ЛАНДИЯ да се сравни с БЪЛГАРИЯ, чиито древен народ създава държава преди повече от 15 хиляди години! ВЪЗМУТЕН съм! ДЪЛБОКО ВЪЗМУТЕН СЪМ и кракът ми няма да стъпи в ХОЛАНДИЯ! ПРЕДЛАГАМ БЪЛГАРИЯ ДА ВЪВЕДЕ ВИЗОВ РЕЖИМ ЗА ХОЛАНДЦИ И ФИНЛАНДЦИ докото не преосмислят решението си!

99

БОРИС ТАШКОВ

преди 12 години

ВИДНО от УИКИПЕДИЯ те са д-ва след края на 80г. война на французи и белгийци срещу ФИЛИП -син на КАРЛ-5,краля на СвещенатаРимскаИмперия.Независимостта им е едва от 1648г. и до днес те са държава на 363г.!Та Хо-Ландците ли ще определят правото на най-народа на най-великата цивилизация на ЗЕМЯТА-ВАРНЕНСКАТА,на повече от 9000г. пр.хр.?ДА СПИРАТ към ЕС народа спасил на ЕВРОПА и КОНСТАНТИНОП от арабите? bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%8F

98

БОРИС ТАШКОВ

преди 12 години

МНОГО ОБИДНО,ОСКЪРБИТЕЛНО ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ,народа с най-дълъг календар в света и с начало само 3г. след потопа от 5508г.пр.н.е. НАЧАЛОТО на БЪЛГАРСКОТО ЛЕТОБРОЕНЕ е 5505г.пр.н.е. или нашия календар е на 7516г. и е с 1744г. по стар от втория народ този на южните евреи-ЮДЕИте,които днес в 2011г. празнуват своята 5761г..МНОГО ОБИДНО,ОСКЪРБИТЕЛНО е за НАС БЪЛГАРИТЕ,че държава на 93г. като Фин-Ландия и на д-ва като Хо-Ландия с възраст около 400г. да решават правото ни да се движим в нашата ЕВРОПА!

fallback