Бойко Борисов и Емил Бок откриха завода на "Монбат". Снимка: БТА
fallback

Премиерите на България и Румъния Бойко Борисов и Емил Бок откриха днес завод на "Монбат Рисайклинг" близо до Букурещ.

Българската инвестиция в северната ни съседка е на стойност 13 млн. евро.

Премиерът Борисов поздрави румънския си колега за съвместно извървения път до вчерашния ден, когато Европейският парламент даде път за приемането на България и Румъния в Шенген.

Работим заедно по Дунав мост 2 и се надявам другата година да го открием, каза Борисов. Той добави, че от българска страна започва ремонтът на моста на Дунав при Русе и изрази надежда заедно с румънската страна ремонтът да бъде извършен по-рано.

С днешната инвестиция за над 13 млн. евро в зелена технология показваме, че и българският, и румънският бизнес работят в сериозен синхрон, заяви още Борисов.

Премиерът на Румъния Емил Бок отбеляза, че ролята на политиците е да доведат пари и работни места. Точно това правим днес с премиера Борисов, добави той.
 
По думите му присъствието на правителствените ръководители на двете страни при откриването на този завод е знак за българския бизнес да продължи да инвестира в Румъния и знак за румънските инвеститори да отидат в България.

Имаме общи проекти с България, които сега разгръщаме, посочи румънският премиер. Убеден съм, че в рамките на Дунавската стратегия ще можем да говорим за строителството на други мостове на Дунав и за други инвестиции в сферата на енергията, околната среда и инфраструктурата, каза още Бок, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Найденов

преди 12 години

Кой каквото иска тук нека си драска! Но когато Сергей Станишев беше на власт,фирмата в която работех(при това немска)се развиваше перфектно!!!!! От 2 години,все е криза,все е криза и все затъваме и все затъваме и май сме пред фалит! Е как така става??? Уж БСП-ДПС бяха лошите,некадърните и корумпираните,а то,кво стана? При тоди горе на снимката още по-лошо стана!!!

22

Marie44414

преди 12 години

И аз се надявах тази година да ми се увеличи заплатата ама и двамата Бойко само с надеждите ще си останем!

21

tiurk

преди 12 години

tuka na na6te im nameril rabota 4e tragnal na rumanci da dava rabota,,ba,,si..prostia 4ovek

fallback