Снимка: Булфото
fallback

С подаряване на традиционните мартеници в червен и бял цвят съпругата на посланика на България в Македония госпожа Катя Лашева отбеляза 1 март, деня на мартениците.

Заедно със съпругите на посланиците на Чехия, Румъния, Сърбия, Испания, Великобритания и представители на други посолства тя разказа как се правят мартениците и за значението на празника.

На проявата присъства и кметът на скопската община Карпош Стевче Якимовски.

"Спомням си, че когато бяхме малки, в училище правехме мартеници и ги вадехме, когато видим първата лястовица. За мен е чест, че нашата община е домакин на тази проява и се надявам в бъдеще младите поколения да не забравят този хубав празник", каза Якимовски, цитиран на сайта на македонската телевизия Канал 5.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

220

Анонимен

преди 13 години

скопяните юго еничари да мълчат!!! преди две седмици бях пак в Щип и в Охрид и видях с очите си - във всяка къща е имало (и още се пазят) бели, зелени и червени покривки за маса и завеси/пердета. държали си ги нарочно така разделени заради сърбите. когато идвали бъгарите, жените ги събирали и правели българското знаме. тези знамена още се пазят!! мартенички, *** 'македонецо', си слагат и в Егейска България до днес - викат им 'мартенки'. Ако ги смятате за 'етнически македонци, питайте защо слагат

219

Тъпчо

преди 13 години

DGD, The MAKEDONECЧисти българи сте, ама се правите на интересни. Нищо. Всичко е до време. Да не говорим, че се избихте да вземате български паспорти. То така се започва постепенното връщане към родината. *** предателска. Ще си дойдете. Нема де да одите. ***.

218

The MAKEDONEC

преди 13 години

Cigasnka rabota tatarska !! martenicki hahahahahahah mrs pleme glupo

fallback