Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Министерството на вътрешните работи на Хърватия обяви за издирване бившия премиер Иво Санадер заради престъпно сдружаване и злоупотреба със служебното положение и правомощия, предаде агенция ХИНА.

Бившият министър-председател и независими депутат с вече свален имунитет Санадер, който напусна страната в четвъртък преди обяд, е поискал помощ от адвокат, като е казал, че се връща в Хърватия до 3-4 дни.

След като в четвъртък следобед парламентът свали депутатския имунитет на Санадер, съдия-следовател е постановил едномесечен арест за бившия премиер, посочва Хърватската телевизия.

По неофициална информация Санадер се обвинява по случая с фирма „Фима-Медиа“, чрез която незаконно са били източвани пари от министерства и държавни компании.

Още по темата

Не е известно къде се намира Санадер в момента. Знае се, че той е напуснал Хърватия през границата със Словения. Правят се предположения, че може би е отишъл в Австрия или със самолет за Великобритания и по-нататък за САЩ.

В момента се извършва обиск в дома на Санадер, като целта е да бъде иззета документация, свързана с разследването срещу него, пише Index.hr.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase