Снимка: Istock
fallback

Съставки:

  • 4 – 6 кроасана с масло, за предпочитане да не са съвсем пресни, а по-твърди
  • 4 големи яйца
  • 1 чаша прясно мляко
  • 1 супена лъжица захар
  • 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
  • щипка сол
  • щипка канела – по желание

Приготвяне:

  • В голяма купа разбийте яйцата.
  • Добавете към тях останалите съставки и отново разбийте добре.
  • Нарежете кроасаните наполовина по дължина.
  • В подходящ съд изсипете яйчената смес.
  • Потопете добре кроасаните от двете страни.
  • Загрейте тиган с бучка масло.
  • Изпържете до златистокафяво кроасаните от двете страни.
  • Сервирайте филийките със сладко, шоколад или както обичате да ги консумирате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Разни видове

преди 1 месец

В шоплука правят пържени филийки като потопяват тънко нарязан стар хляб в разбити яйца и леко ги запържват в олио. Казват им "дилимки". Истинска вкусотия правеше моята баба, като използваше някогашния ръчен бял хляб, останал не от вчера, а от завчера, т.е. да е на два дена. Разбиваше с вилица 1 яйце, добавяше малко пресно мляко и тази смес трябваше да бъде поета само от една филия хляб. За следващата филия - друго яйце и мляко. Пържеше ги в смес от масло и олио. С две филии се чувстваш преял.

4

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 1 - Неотдавна препоръчаха същата рецепта за баят козунак, но не с една, а с две супени лъжици захар. В тази смес да се потопявали дебели филии козунак.

3

Анонимен

преди 1 месец

Толкова разправия за едни кроасани с масло. Просто врътвам на един оборот в микровелето и кроасанчето е като току-що изпечено. Правия си кафе и всичко е ок. Бързо и вкусно без да миеш паници, ***, чинии и вилици след това.

fallback