Съставки:
- 150 мл студена течна сметана за разбиване
- 250 г маскарпоне
- 70 г гранулирана захар
- 1 консерва ананас
- няколко бишкоти
Приготвяне:
В дълбока купа разбийте добре сметаната.
Отделно разбийте захарта с маскарпонето.
След това комбинирайте и бъркайте внимателно сметаната и маскарпонето.
В дълбока чиния сипете сока от консервата, тъй като в него ще се напояват бишкотите.
Вземете подходящи купички.
На дъното на всяка сложете малко количество крем.
След това добавете 1-2 напоени бишкоти.
Върху тях сложете няколко парченца ананас.
Покрийте с крем.
Така редувайте съставките, като накрая завършете с крем и по желание поръсете с малко натурално какао на прах.
По желание поставете в хладилник за около 1 час преди консумация.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
5
Някой
преди 4 месецаЧереши, карамел, ягоди, кайсия, праскова, червени горски плодове, ананас в краен случай с декорационна форма или за друг десерт. Крем брюле и крем карамел преди маскарпонето за тирамису с течен шоколад и кафе или ягодово.
4
Анонимен
преди 4 месецаАко съвсем случайно ви липсват маскарпоне и ананас, можете да ги заместите със сиренье, наденица, праз, боб и люти чушки.
3
Рендето
преди 4 месецаРецептата днес: Боб яхния, с::::вински крачета, люти чушлета и таратор. Приятен апетит!!!