Снимка: Facebook
fallback

Актрисата Чарлийз Терон бе показана в иранско телевизионно предаване в цензуриран вид. Холивудската звезда влезе в новините на телевизията с туширано деколте, все едно има рокля, която отговаря на културата в Иран, съобщава NME.

Терон изглеждаше с дълги ръкави , въпреки че на наградите "Оскар" тя е с дълбоко деколте. Именно тя обяви победителя в номинацията за "най-добър чуждоезичен филм" – иранският режисьор Асгар Фархади.

Според законите в Иран е забранено жените да се показват в дрехи, разкриващи тяхното тяло и затова нейният вид е бил цензуриран в Иран.

Това е втори "Оскар" за Фархади, който сега взе отличието за филма си "Търговският пътник", а през 2011 г. същата статуетка му бе присъдена за филма му "Раздяла".

Фархади така и не присъства на церемонията, заради указа на Тръмп за имиграционната му политика. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Наблюдател

преди 7 години

Трябвало е и хайдушки вежди да й нарисуват.

16

Анонимен

преди 7 години

Тая същата нали много лаеше срещу Тръмп. Сигурно много и харесва иранската цензура и да я показват с бурка. Диваците могат да решат че религият им изисква да я показват и без глава. Ама и това може да и харесва на жената, де да знаеш.

15

Аутист

преди 7 години

Щом са такива законите в тяхната страна- добре. Но! Когато идват в страни от Западната цивилизация, нека се обличат според местните разбирания. Аятолаха да си обръсне брадата и да си развие чалмата. Жените да се облекат в европейски дрехи. Толерантността работи в двете посоки.Щом исляма завладя древна Персия се случва това, което виждаме днес.Мислете, когато проявявате "разбиране към културните различия". Всичко трябва да с мярка!Няма нормален мъж, който би облякъл Чарлийз Терон. Няма.

fallback