Снимка: iStock/Nastco

 Есента вече от близо месец е тук официално и подменихме летните и отворени обувки с по-плътни и затворени такива. Маратонките са вечна класика и задължителна част от гардероба на всеки. Те са удобни, използват се в ежедневието и макар спортни, могат да стоят ефектно и стилно. Вижте кои са хитовите маратонки тази есен, според американския "Cosmopolitan".

С леопардов принт
 
Може да ви се струва малко странна идея, но пък в същото време не бива да сте изненадани. Още в края на лятото стана ясно, че леопардовият принт завладява есента - палтата, блузите, клиновете, шапките, маникюра, чантите, роклите, шаловете, обувките на ток. Оказва се, че и маратонките с леопардови шарки сега са много модерни. Намират се по-трудно, но с тях ще сте наистина шик, подходящи са и за официални събития.

Смели цветове
 
Друг вид маратонки, с които веднага ще изпъкнете. Есента традиционно се свързва с неутралните и земни тонове, но сега това не важи за обувките. Хит ще са искрящите маратонки, в цветове, които изпъкват, които са смели, веднага се забелязват, дори леко крещящи. Например - тъмножълто, охра, неоново оранжево, неоново зелено, жълто-зелено и т.н.
 
Блестящи, лъскави модели
 
Още едно доказателство, че трябва да сте смели и да експериментирате. Обикновените модели маратонки не са за тази есен. Сега много модерни ще са блестящите маратонки. Може да са много лъскави, с брокат, дори с пайети. Лъскавите лилави маратонки са популярни, блестящите маратонки в златисто, кафяво, бронз, сиво и т.н. също са хит. Лъскавото синьо е добър вариант. Металическите, лъскавите и блестящи тоалети са хит от няколко години, сега това се пренася и върху спортните обувки.
 
Останалите и снимки вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase