Снимка: pexels

Самолетите започнаха да се превръщат в едно от най-предпочитаните средства за пътуване. Те се считат за един от най-безопасните начини за транспорт, както и за един от най-удобните. Бързото пристигане, доброто обслужване и удобните седалки са само част от нещата, които тласкат туристите към полетите.

 
Някои от хората използват самолетите почти ежедневно, тъй като им се налага да пристигат колкото се може по-бързо за бизнес срещи. Други пък летят до екзотични места през зимата или искат да избягат за малко от реалността през лятото.
 
Има обаче някои неща за самолетите, които дори и най-редовните пасажери не знаят. Те са известни само на пилотите, стюардесите, както и експертите, които се занимават с поддръжката на машината.
 
Въпреки това, Insider успява да се добере до тези така пазени тайни. Ето някои от тях.
 

Кислородната маска ще ви предпази за около 15 минути

 
Едно от най-страшните неща по време на полет, е да видите как кислородната маска пада пред вас. Това означава, че самолетът се намира в опасност и е възможна рязка смяна на височината. Често е свързано с аварии, които не са никак приятни както за пътниците, така и за екипажа.
 
Кислородната маска има за цел да успокои дишането ви и да осигури нужния кислород на тялото. Тя обаче обикновено има в себе си въздух за около 12-15 минути. Не се притеснявайте! На един пилот му е нужно много по-малко време, за да овладее самолета.
 
Останалите тайни за самолетите, които не знаете - четете в tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase