Снимка: архив, БулФото

Няма заподозрян за убийството на Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Още по темата
Към момента няма и основна версия за показния разстрел, съобщи говорителят на пазарджишката окръжна прокуратура Снежана Стоянова, цитирана от БНР.

Прибирайки се от работа пред входа на гаража, където минути преди това паркирала, пиарката беше простреляна с пет куршума навръх именния си ден. Впоследствие на емоционална пресконференция кметът Тодор Попов отрече шефката на кабинета му да е била фактор при вземането на решения в общината.

Говорителката на прокуратурата е категорична, че тиражираното твърдение, че Татяна Стоянова е застреляна от сръбски гражданин, не отговаря на истината. Тя не потвърди информацията за намерен отпечатък върху един от патроните.

Уточнено е единствено оръжието, с което е стреляно - сигнално-газово, но преработено за стрелба с бойни патрони, най-вероятно с корпус на „Макаров“ и със заглушител.

Към момента не може да се каже дали извършителят е професионалист, или аматьор.

Според полицаи многото изстрели може и да са с умисъл за объркване на разследването.

Кметът Тодор Попов вече е разпитан като човек от близкото обкръжение на Татяна. Работи се по версиите икономическо, политическо убийство или по лични причини.

В момента се проверяват договорите за обществени поръчки в общината, както и движението по банковите сметки на Татяна Стоянова. Към момента няма следа, която да води до убиеца, твърдят от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase