Снимка: БТА

Общо 1 милиард и 70 милиона лв. са изтеглили вложителите в КТБ до 16,30 часа днес, съобщи Фондът за гарантиране на влоговете.

От там допълват, че близо 25 000 души вече са се разпоредили със средствата си.

Още по темата

"Очевидно хората с по-големи вложения са стигнали до банките. Това, което в момента се изплаща, са гарантираните влогове. Не е нещо, което излиза от КТБ", обяви по повод данните финансовият министър Владислав Горанов в предаването "Лице в лице“ по bTV.

Финансист №1 коментира и актуалната тема за Бюджет 2015. По думите му той съдържа много реформи, но те ще се видят в действията.

Горанов коментира и твърденията на министрите на отбраната и МВР, че бюджета за техните ведомства е недостатъчен, Финансовият министър заяви, че няма пространство за разширяване на разходната част, тъй като повишението на приходите над разходите, е стигнало предела, позволен от европейското законодателство - 3% от БВП.

"Ако за България най-важно й е МВР и отбраната, ще направим преразпределение на сегашните разходи на бюджета. Затова има парламент и правителство. Правителството си очертава приоритети, парламента ги коригира”, обясни Горанов и продължи:

"В скалата на приоритетите виждам социалната защита, здравеопазването и образованието".

Какво още каза Владислав Горанов прочетете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase