16

mhm

преди 9 години

Електронни пари? Ясно, че са електронни, така работи съвременната финансова система. Представи си затворена система от магазин, купувач и банка. Банката е задължена да запази около 10% от постъпилата в нея сума, останалата може да раздаде като кредити. Идват 100 кинта в банката. Тя дава 90 кредит на купувача. Той купува нещо от магазина. Магазина внася оборота си (90) в банката. Тя дава около 80 кредит на купувача. Той купува нещо от магазина и т.н. Накрая имаш 100 реални и 1000 "активи" :-)

15

Анонимен

преди 9 години

До mhmHORATA -STARITE NIAMAT NUGDA OT PENSII --MLADITE HORA --DA.

14

mhm

преди 9 години

Ха, Рада Стойкова... Ами държавата е гарантирала тези суми. Това означава, че хората би трябвало да са спокойни за тях до размера на гаранцията. Над нея - пиеш студена вода и точка. Иначе за какво ни е държава?! По същата логика, може някой да каже - я дайте вместо да даваме пенсии (колкото и малки да са те), да дадем парите за подпомагане на раждаемостта сред ромите, например. Що не? Какво като държавата ви е обещала пенсии?

13

Анонимен

преди 9 години

MVR NE RABOTI VAOBSHTE--POLIZAITE SABIRAT DANAK LICNA POLZA PO PATISHTATA NA BALGARIA.DRUGITE V IZVAN RABOTNO VREME RABOTIAT KATO OPHRANA NA PRESTAPNIZITE.

12

123

преди 9 години

До Рада СтойковаГ-жо Стойкова преди да пишете злобни коментари помислете, че тези пари хората може би са си изкарали с честен труд в продължение на години. За някои това са пари събирани за образование, за грижи за семейството, за нов дом и здраве. Хората са си ги изработили и никой не може да им ги отнеме. Това, че може би Вашият живот се е развил неудачно и мразите хората само за това, че имат пари, е резултат само от Вашето собствено мислене и предразсъдъци !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11

Анонимен

преди 9 години

Това са електрони пари.И се съмнявам,че ако тези мрд евро по формата на заем от държавата решат да се обърнат в кеш евро,нещата,ще останат така спокойни.Нашите банки години нараед дават лихви в пъти по високи от западните и ведин момент,ако решим да си осребрим натрупаната маса в евро,то Европа,ше трябва да ни даде една доста добра печалба от нищото

10

доброжелател

преди 9 години

Добре че парите ми не са там,има господ!!

9

Анонимен

преди 9 години

До Рада СтойковаЩо на вас пенсионерите да ви ги дадат бе....да не са ваши парите....това са лични пари на хората....не те ли е срам да говориш така...сигурно си някоя дърта изкукала дърта бабушкера......пий АПА и лягай.......... !

8

Мишков

преди 9 години

Тука нема никой! Айде да си одим!

7

ГОЛЮ БОСЕВ

преди 9 години

До кога ще лъжат хората че 4.2 милиарда са откраднати и изчезнали. Парите не са изчезнали. Те са в хотели, фабрики, коли, ошфорки и се знае кой ги е взел. Но явно прокуратура и власт не искат да ги намерят и върнат на народа, който плаща сега тези милиарди. А защо не искат да ги намерят си отговорете сами.

6

НФБ

преди 9 години

До АнонименАКО 100 000 ИЗТЕГЛЯТ ПО 10 000 И ЕТО ТИ ГО 1 МИЛИАРД...10 000 ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ ЛИ СА...ТА ТОВА СА 5 000 ЕВРО ЕДНА ЗАПЛАТА НА ЗАПАД НА СПЕЦИАЛИСТ...ЛЕКАР...ДОБЪР ПРОГРАМИСТ..А БЪЛГАРИНА Е ИЗВЕСТЕН ЧЕ ПЕСТИ..ЩЕ ЯДЕ БОБ И ЛЕША НО ШЕ ПЕСТИ..

5

Анонимен

преди 9 години

Ако небе6е до6ъл Боико на власт ... пари 6те6е да видът хорицата,и много от тях пак гласуваха за троината.

4

Анонимен

преди 9 години

Ей върнаха си най-накрая парите на хората говоря за тия до 100 000 , а виновни Ц.Василев и Искров се разхождат свободно е нема такава държава и такова кривосъдие пардон беззаконие даже и в африка сигурно.

3

Рада Стойкова

преди 9 години

Трябваше да не им ги дават ,а тези пари да ни ги дадат на нас пенсионерите. Дано сега си дадат парите за химиотерапия и костен мозък.

2

Анонимен

преди 9 години

Бедния български народ, а. 250000 и в 4-тата по големина банка. И това са гарантираните при това. И остават още 3 милиарда. Хухуху и бутилка ром.

1

ппппп

преди 9 години

Страхотна криза ... Де е Левски , Ботев ... Караджата .. да надзърнат .....