През нощта ще преобладава облачно време, на места със слаби валежи от дъжд. Сутринта в отделни райони на Западна България ще се образува мъгла, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София – около 8°. В петък превалявания ще има само на отделни места, а в следобедните часове облачността над много райони ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време. Вятърът ще се задържи от изток-югоизток, ще е слаб, в Източна България – до умерен. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, в София – около 19°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде близко до средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. На места около обяд ще превали слаб дъжд.  Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно облачно и мъгливо, на места със слаби валежи. След обяд облачността ще се разкъса. Вятърът в по-ниските части ще е слаб от юг, а във високите ще е до умерен от запад-югозапад и с него ще се пренася по-топъл въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

В събота ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, по-значителна в планините; само на отделни места там е възможно да превали краткотрайно. Ще е почти тихо и сутринта за кратко на места в низините ще се образува мъгла. Ще се затопли още и максималните температури ще бъдат предимно между 20° и 25°.

В неделя температурите ще се повишават още малко, но атмосферата отново ще бъде неустойчива. Ще има и слънчеви часове, но и развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, а в отделни райони ще са временно интензивни, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е предимно слаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase