Станимир Флоров. Снимка: архив Булфото

Директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров временно е отстранен от длъжност със заповед на министъра на вътрешните работи Петя Първанова, съобщиха от пресцентъра на МВР. Причината е образувано срещу него досъдебно производство.

Временно изпълняващ директор на ГДБОП ще бъде Валентин Трифонов, досега той беше заместник-директор на главната дирекция.

Днес стана ясно, че Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Станимир Флоров за подкуп в особено големи размери и представляващ особено тежък случай.

Обвинението започна проверка, след като в началото на седмицата медиите и прокуратурата получиха серия от документи с гриф “Строго секретно“, в които се твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Още по темата

По-рано днес президентът Росен Плевнелиев настоя Флоров да бъде отстранен от длъжността си докато случаят бъде приключен.

От БСП пък поискаха Станимир Флоров да бъде уволнен от ГДБОП заради досъдебното производство и изтеклите документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase