Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Близо 3700 души се намират на борда на Diamond Princess, а случаите на заболели с коронавирус вече са 61 души. Круизът е поставен под карантина от японските власти край пристанището на Йокохама и ще бъде блокиран във водата, заедно с пътниците си, поне две седмици. Причината е, че властите се страхуват от разпространението на 2019-nCoV.

"Пътниците не напускат каютите си“, казва един от пасажерите на Diamond Princess пред РИА Новости, цитирани от БГНЕС. Той разказва и каква е ситуацията на борда.

Според Дейвид Ейбъл комуникацията с екипажа е сведена до минимум и се осъществява само когато персоналът носи храна в каютите. Във всички останали случаи на пасажериете е забранено да излизат или дори да отварят вратите на каютите си.

Единствените, които имат право да излязат на палубата са онези пътници, в малките каюти, които нямат прозорец през който да влиза чист въздух и светлина. Но това се случва при едно условие - всички трябва да стоят на един метър един от друг и да носят маски.

Пасажерите трябва редовно да мерят температурата си. "Дните ни на лукс свършиха - стюардите вече не идват и не оправят леглата ни, оставяйки шоколадче на възглавницата ни. За хигиената трябва да се грижим сами", казва той.

Лайнерът е закотвен в пристанището на Йокохама от 3 февруари 2020 г., когато мъж на 80 години проявява за първи път симптомите. 20 от пътниците, заразени с вируса, са изпратени в болница. Очаква се и останалите да бъдат откарани в медицински заведения, когато има подходящата организация за това.

Коръбът трябва да е под карантина до 19 февруари, но се появиха опасения, че на борда на Diamond Princess започват да свършват и обикновените лекарства. Снимки показват жена, провесила японския флаг, на който пише "Свършват ни лекарствата". Японската национална телевизия и отговаря с друг банер - "Какви лекарства?"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар