Снимка: БГНЕС

Животът на словашкия премиер Роберт Фицо е "в опасност" и той все още е в операционната зала, след като беше прострелян многократно, каза министърът на вътрешните работи.

"Получихме информация от опериращите лекари, че министър-председателят е в критично състояние и животът му е в опасност и той все още е в операционната", каза Матус Сутаж Есток пред репортери в болницата, където се лекува Фицо.

Прострелването на Роберт Фицо е "политическо нападение. "Това, което се случи, е политическо нападение. Абсолютно ясно е и трябва да реагираме на това", каза вицепремиерът Роберт Калинак пред репортери по време на пресконференция в болницата в град Банска Бистрица, където Фицо беше транспортиран след нападението.

Хирургът, работещ с министър-председателя на Словакия Робърт Фицо, каза, че състоянието му е "животозастрашаващо" и "сериозно", казаха министрите на отбраната и вътрешните работи на страната.

Фико е бил подложен на операция повече от три часа и половина, казаха те, добавяйки, че има "огромен медицински екип, който се опитва да обърне ефектите от този опит за убийство".

Не съм съгласен с политиката на правителството. Медиите бяха ликвидирани, радиото и телевизията на Словакия бяха нападнати, функциите на медиите бяха премахнати. Това каза мъжът, прострелял премиера на Словакия Роберт Фицо, който още се бори за живота си.

Стрелецът е 71-годишен поет от южния град Левице, който преди години събирал подписи, за да основе своя политическа партия "Движение срещу насилието".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase