75

Геле

преди 3 години

Раз бирам 71 , сега интересното е да кажете вашето национално сасмосъзнание какво е ?Не аз нямам проблем , про блеми имат тези който не-харесват . :)

74

Чоко

преди 3 години

Най-лошото е че Косовски сценарии се очертава и в Кърджалийско. Масово и тотално изселване на Българи и масово зоселване на турци от Турция. След 25-30 год. там няма да има нито един Българин и се плаша за последиците. Единствено ни спасява че сме в ЕС и местните турци не искат да губят привилегията си да пътуват в Европа без визи.

73

Анонимен

преди 3 години

Не ви щем Гоце Делчев! Ще ви дадем тулупа Лойко и агент Иван Билата с тройния врат..даром...

72

Анонимен

преди 3 години

Гоце Делчев е българин.Самият той се пише българин в писмата си!Какво има да спорим. Ако македонците имат капка уважение към личността на Делчев трябва да го признаят.Те афишират, че не били българи, а македонци - това си бил техен избор.Да оставят и избора на Делчев такъв, какъвто сам е решил.Много е долно националният герой на Македония днес, когато е мъртъв и не може да се защити ТЕ да определят какъв е Делчев.

71

Чоко

преди 3 години

Проблема ни е като този на Сърбия с Косово. Незазрешим. Няма роден политик, който да каже че Гоце е македонец, защото ще бъде бит и изхвърлен от политиката завинги. Ето защо се правят някакви безсмислени комисии и се водят преговори с историци, чиято история се побира на трамвайно билетче. Ако тези историци бяха на място щяха да кажат - нашата история започва от 1945 год., всичко останало е история на България.Но и тях ще набият и изгонят.

70

До Геле

преди 3 години

Сложих ти минус просто,защото Ника ти не ми харесва! Проблем?

69

Геле

преди 3 години

До PetraДа , кажете кое ви накара да натиснете минус на 62 и на 63 ?

68

Анонимен

преди 3 години

българия е постотомански проект на русия.македонците много рано за осъзнали,че към когото и да се присъединят-гърция,българия или сърбия ще бъде дори по-зле отколкото през турско.днес дори европейска българия също като онези дни няма какво да предложи на македония.дали ще живееш в кюстендил или крива паланка е все тая и двата града тънат в мизерия.и отново не политиците ще решат проблема,а геополитиците.турция вече захапа гърция и дори французите не могат да я спрат!

67

Do Gele

преди 3 години

До PetraХора разни, Геле, някои оспорват или просто цъкат за да се почувстват важни. Без да влагат нещо.

66

Petra

преди 3 години

До Геле

65

Petra

преди 3 години

До Petra[Аз живея от 25 години извън България и обичам да чета новини и коментари за България, пиша първо на латиница и докато транслитерирам, взема време и не проверявам за грешки.]

64

Petra

преди 3 години

До ДодоДа,де, но не искам да обиждам. Та на другата сутрин, след като групата се събра, отидохме да посетим един исторически обект, коя крепост или дворец, 30 години са от тогава, забравила съм. И нашата група коментираше българските царе от врмето на Велика България, включително Македония. Един местен, който върваше успоредно с групата, направи не много любезен коментар по адрес на нашите разговори относно този исторически период. Направихме се, че не сме чули. [Аз живея от 25 години извън Бъл

63

Геле

преди 3 години

Някой току що даде минус на това което съм написал , а то са само исторически факти , може ли да се обосновете защо минус ??

62

Геле

преди 3 години

правописна грешка в коментара ми по долу - комитета е организиран1893 - Г.Делчев и Хр.Матов влизат в него през 1894 та

61

Геле

преди 3 години

През есента на 1894 Д.Груев,Иван х.Николов, др.Х. Татарчев,Пере Тошев и др , основават 1вия централен комитет на Македонската революционна организация. През 1894 в комитета влизат Г.Делчев,Христо Матов.всички завършват на "ОВ" не на "СКИ" Зад себе си организацията има решенията на Берлинския Конгрес -член 1 на устава -целта на комитета Пълна политическа автономия на Македония член 1 на правилника -член може да е всеки живеещ в Европейска Турция. Задачата- кой виновен , кой какъв е ?

60

Цирк дьо сьолей

преди 3 години

Давай Бойко давай смело утре и теб ще обявят за македонец както е тръгнало!

59

Petra

преди 3 години

До ДодоДа,де, но не искам да обиждам. Но на другата сутрин, след като групата се събра, отидохме да посетим един исторически обект, коя крепост или дворец, 30 години са от тогава, забравила съм. И нашата група коментираше българските царе от врмето на Велика България, включително Македония. Един местен, който върваше успоредно с групата, направи не много любезен коментар по адрес на нашите разговори относно този исторически период. Направихме се, че не сме чули.

58

Додо

преди 3 години

В интерес на истината, както пиша тук отдавна, вече сме загубени по отношение на Вардарска и обсебването на историята и героите ни. Елита дефакто е решил да бъдат в НАТО и ЕС и цената която ще платим е узаконяване на откраднатата ни история и гаврата с паметта на героите ни. Българското управление е мекотело по темата и онази кукумявка с дьоптрите, чиито най-голям проблем беше отбелязването на Луковмарш, и която говори на английски в Скопие, ще подпише каквото и наредят. Заев го знае. Бог с нам!

57

Анонимен

преди 3 години

Бабо Петро Аз не вярвам ,че към днешна дата , някой македонец се мисли за българин въпреки ,че ние им раздадохме над 70 000 паспорта!Тази прослойка се е самоотлъчила и вече не виждам ,защо трябва да ни е еня за тях!

56

Додо

преди 3 години

Петра, некой те ***, може и от Резервата FYROM да е.