135

Loyko

преди 3 години

Българите е добре да сме благодарни,че Славяните са ни дали писменост и език. Няма по голяма измислица от българската история. Прабългари,ако изобщо е вярно,че са дошли някъде от Азия са били нищо повече от племена хуни.По нашите земи има само тракийска култура, с надписи на гръцки разбира се и нищо от великите прабългари.

134

Хах

преди 3 години

Проблема на балканския полуостров е че има много историци, а малко работещи и почтен и хора.

133

Анонимен

преди 3 години

А защо не се споменава Егейска Македония защото е имало Аканджали днешния Муриес и защо не се извадят документите за Беломорска Тракия зщото на Тиквата не му стидка да се изправи срещу Гърция както и на целия ЕС

132

Анонимен

преди 3 години

Аз като българин не бих преговарял с никой за Гоце Делчев Яворов Цар Самуил Вапцаров и т.н те сами са се описали какви са

131

Анонимен

преди 3 години

Гоце Делчев с радост би гръмнал македонеещия се Заев за дето му казва, че е македонец. Гоце с гордост се самоопределя като българин.

130

Анонимен

преди 3 години

Ами ей така едно време за разлика от сега българите са имали по 7-8 деца не като сега по едно или без.Просто е имало и мор и болести и глад.Османците са крали жените и децата ни.Затова те са много а ние малко.

129

Анонимен

преди 3 години

Ако Франция не беше дала Струмица след ПЪрвата светована война на СЪРБИЯ Зоранчо щеше да е етнички македонец колкото кметът на Петрич!Ако Франция не беше дала вардарско на Сърбия там щеше да има етнички македонци колкото ги има в пиринско и егейско!Ако Коминтерна не измисли на гърба на българите три нации от които еднатауспясега щяха да са или чисти българи,или прави сърби!Измишльотината от 1944 година не можа да просъществува повече от половин век,защото е 100% лъжа.

128

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"как така след петвековен геноцид над българите от страна на турците,в един момент в края на този геноцид 1913 г.българите се оказват мнозинство население(според вашите изторици) на балканския"Много просто. Турците са клаи не само българите но също и другите балкански народи.

127

Анонимен

преди 3 години

До 125 Нищо не разбирам на измисления ти език...... Е дека.... ....никъде по света няма такова нещо да се пише на кирилица и латиница смесено!А уж Кирил и Методий били македонци вие сте просто една смешка.

126

Анонимен

преди 3 години

Защо българите не протестираме срещу тая гавра с българската памет?

125

Анонимен

преди 3 години

За история не се преговаря,ИМА ДОКУМЕНТИ,ИМА ИСТОРИЯ,НЯМА ДОКУМЕНТИ,НЯМА ИСТОРИЯ!ТОЧКА!Достатъчно българите търпяхме 76 години гавра с историята ни,с народа ни.СМ трябва да бъде заставена да признае за ГЕНОЦИДА над българите по време на кралска и титова сърбославия!Всички паметници,надписи гробове свързани с историята на българите в бившата сръбска бановина трябва да бъдат възстановени в оригинал.Повече никакво лигавене с фиромците,тая смес от власи, гърко и сърбомани,македонисти,комунсти и т.н.

124

Ко?Не!

преди 3 години

Така....Компромиса е следния.Македония няма история освен българската т.е. това са българи само ,че на нас вече не ни дреме за тях ,защото са нагли неблагодарници!

123

Гоце

преди 3 години

Веке 3 години след подпишуване на Договорот за добросъседство од страна на РСМ нема "честен прочит" при очигледните исторички факти, дека до 1944/45 г. не постои "македонска" државност и нациjа со посебни од бугарските официален jазик, писменост и црква и дека борбата след Берлинскиот договор за автономиjа, а след Балканските воjни за независност на Македониjа не е била етничко-национална, а политичка кауза !Е, штом нема волjа за честен прочит, нема зошто РСМ да очекува по-натамошна поткрепа !

122

Анонимен

преди 3 години

Опознайте и припознайте истината зомбита клети,така ще се пречистите,на души ви ще олекне и най-накрая може-би ще станете нормален НОВ народ и няма албанците да ви се подиграват и да ви смяатат за по-долни от мръсен пар.цал!!За тях вие сте родоотстъпници а те са както знаем страшни националисти затова и вашите любими сърби си намериха в тяхно лице майстора!Истината НИКОГА НЕ ОЗНАЧАВА УНИЖЕНИЕ,не може да се иска от българите да се самоунижават признавайки македонистките измишльотини!Стига гавра!

121

Анонимен

преди 3 години

Мизия, Тракия и Македония......................те са само географски области....................части на България!!!!

120

Анонимен

преди 3 години

Македонска нация няма................нито македонски език.....................кога ще го разбере Зоран Заев???Много сме меки с тях..............трябва по-твърд подход към тия дебели глави!!!!

119

Анонимен

преди 3 години

Македонците са глупави,дебели и дървени глави................като не искат да са българи..................да учат албански...................вече 1/2 Македония е албанска!!!

118

Анонимен

преди 3 години

Македония и Украйна........................такива държави няма....................има само България и Русия!!!!

117

Анонимен

преди 3 години

Ако македонската комисия си дигна дърмите да вари айвар, то сега нашата да отиде да мели лютеница. Догодина, ако има ново българско правителство да се съберат за разговори за произходът на лютеницата. Айварът си е сръбски. Ракията - наша, доказа се недвъсмислено. Но Макебаня в ЕС, боже Господи!

116

Барселона

преди 3 години

Заев,няма какво да го увърташ....Общо минало и общи национални герои и македонският е диалект на българският език...Няма нужда да се лъже,да се каже така както е написано в международните летописи...