126

Анонимен

преди 4 години

Това е справедливо - при болно дете, трудова злополука и професионално заболяване.Работещ съм, не съм шеф, но определено с болничните яко се прекалява и лично аз адмирирам това решение за неплащане на първия ден. Който е наистина болен може и платен отпуск да си пусне за него. Тия, които лъжат редовно и живеят на гърба на системата, вкл. и на моя, нека се замислят кога и дали си струва.

125

Анонимен

преди 4 години

До Тодор ЖивковПо същество - още ни управляват комунисти. Ясно!Трябваша като Чеушеско - всички до стената.

124

работещ

преди 4 години

Аз като добросъвестен работещ и си внасям здравната осигуровка и очаквам когато ми се наложи да ползвам нормално обезщетение. Ако при разболяване не се изплаща първия ден, питам как ще се оформи този ден, ще бъде ли зачетен за осигурителен стаж. Ако не, при целия трудов път на човек тук ден там ден може да не му стигне стажа за пенсия и на 80 години. Много трябва да се мисли по това решение.

123

Анонимен

преди 4 години

Бедността, недохранването, несигурността и стресът водят до много болести!

122

Тодор Живков

преди 4 години

До Тодор ЖивковИзчезни, тъъпак!А нещо ПО СЪЩЕСТВО да ми напишеш за пенсиониране здравеопазване и социално осигуряване при социализма и демокрацията а????

121

Анонимен

преди 4 години

До 143За другите не знам ама за Франция и Германия се изложи

120

Анонимен

преди 4 години

Споко бе! Бойко ако усети зор,ше даде назаден.

119

Анонимен

преди 4 години

Голяма работа сме.Когато ни е удобно "там на запад",когато не ни е удобно "бати държавата".

118

Тодор Живков

преди 4 години

Здравейте другари как е животът при капитализма доволни ли сте има ли банани за всички в супермаркета?Разправят че съм бил диктатор и държавата при мен три пъти била фалирала???Сега като е на печалба държавата от капиталистите как е положението с пенсии болнични и здравеопазване???При фалиралия социализъм мъжете се пенсионираха на 60 а жените на 55 години за болнични лекари зъболекари и операции как е сега???

117

До 130

преди 4 години

Искаш да кажеш, че в България народът не е като в нормалните държави , защото държавата се прави от гражданското общество, каквото на Територията липсва.

116

Анонимен

преди 4 години

До ЕлиМи що работиш там?

115

До 136

преди 4 години

Значи щом не съм на твоето мнение съм ГЕРБЕРУНГЕЛ? Ако не угода нА друг ще сам ЧЕРВЕН. Ей за тва сме на тоя хал,щото се дърлим заради партии, а не гледаме кой реално върши правилни неща. И мен ще ме засегне когато се разболея, ама виждам,че няма друг начин. А относно къде не плащат до 3 дни - Франция,Италия,Германия,Гърция и др. И едно е да се съмняваш,друго е да знаеш.

114

Ели

преди 4 години

Работя във фирма в която,ако напишеш трудова злополука си съкратен веднага,още когато се върнеш първия ден на работа.Колежка си счупи прешлен при падане и е с инвалидност,защото няма пари за операция и я съкратиха веднага.Сега води дела безуспешно.От работа карат хора в спешното и пишат веднага битова злополука.

113

хах

преди 4 години

До Анонимен 132Ти да не си още в детската градина? Кои са тея които имат право да наказват цяла България? Ми забраним да се кара и кола защото някои карат пияни? Да забраним и излизането от къщи защото някои са дребни престъпници?

112

До 133

преди 4 години

Ако прочетеш внимателно,написано е "по-голямата част от западна Европа", а не Европа. И това е истината. И защо да стигаме тяхното заплащане,та тогава да спрем фалшивите болнични? Болничния нямо нищо общо с заплащането. А като ми вземе някой калпазанин болничен и аз трябва да свърша неговата работа,трябва да съм доволен ли? Като знае,че няма да получи пари,няма да взема болничен да си свърши личната работа,а ще бачка.

111

АнонимеН

преди 4 години

До Анонимен 132КОГО ЛЪЖЕШ ТИ БЕ ГЕРБЕРУНГЕЛЕ!!!КЪДЕ НЕ СЕ ЗАПЛАЩАТ ВЪВ ГЕРМАНИЯ , БРИТАНИЯ И ФРАНЦИЯ ЛИ!!! МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ НЕ СЕ ЗАПЛАЩАТ ЩОТО ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ВОДЯТ СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ЗА РАЗЛИКА ОТ БОРИСОВА ИЛИ ПО-ТОЧНО БУДАЛИСОВА БЪЛГАРИЯ!

110

Анонимен

преди 4 години

"Например - влизаш в района на предприятието - детската градина е там"Сега до всяка малка фирма, детска градина ли искаш да ти построи държавата? 90% от хората не работят в големи заводи.

109

хах

преди 4 години

Стига сте баламосвали хората, че сте толкова п.рости и г.лупави. На всички е ясно какви са истинските ви цели. При такива "патриоти" врагове не ни трябват!

108

До132

преди 4 години

Недей да лъжеш Европа е доста шарена по отношение заплащането на болничните,хайде първо да се доближим а не да стигнем тяхното заплащане и тогава да почнем да "копираме"

107

Анонимен

преди 4 години

Каквото човек сам си направи,друг не може да му го направи. Поради тово,че е пълно с фалшиви болнични,сега всички ще патим. А колкото до контрола - не е толкова лесно,колкото си мислите. Затова в по-голямата част от западна европа,първите 3 дни не се заплащат. Там по-зле ли са с контрола ?