115

Гадноо

преди 4 години

Като стане ясно че кирилицата в същност не е кирилица . И че в основата и стои много древна писменост . ш са фалят че някога и те са я ползвали . Мхахахаа.

114

До 117

преди 4 години

Кажи на някой руснак или сърбин, че са част от българската цивилизация и гледай какво ще стане. А повечето казахстанци сигурно изобщо и не знаят, че глаголицата е съхранена тук, а кирилицата директно си идва от България. Евентуално са им известни Кирил и Методий и до там

113

Анонимен

преди 4 години

Eeee,време беше...Айде и ние да късаме...Да оставим руските комунисти да си я ползват сами.

112

Анонимен

преди 4 години

Какво се радвате бе предатели , че намалява българската цивилизация..Азбуката е начин не мислене ..

111

ПОКРЪСТВАНЕТО

преди 4 години

Също и в България , при Християнизирането на Българския Народ 866 г тогава идва и кирилицата у нас , преди това нито християнство нито кирилица е имало , как да обясниш в наши дни на промитите мозъци това което се е случило по тези Земи

110

Анонимен

преди 4 години

Време е да я сменим и ние. Кирилицата само ми дърпа назад към изтока.

109

Анонимен

преди 4 години

Всъщност номадската теория за произхода на много народи е мит. Номадите и днес имат огромен товар по отношение на начина си на живот, и образуване на държави, структури, армия и др. е нереално. Но територията, която населяват днешните казахи, е част от т.н. път на коприната. По целия път са възниквали високо организирани държави, с кастово деление.И денс има номади, които съществуват за сметка на стада, но никой не скача върху бизнеса им, щото няма доходност извън начина им на живот.

108

тъжно

преди 4 години

Това още повече значи, че Казахстан няма идентичност. Щом азбуките така ги сменят, значи са като геополитически ветропоказател.

107

Анонимен

преди 4 години

Такива хубави пасове си подавате, че човек да си помисли че сте от един отбор. А щом за запада, Русия е източник на капитали в техни банки, то кой по . . . плаща за пропагандата.Не драги, нещо им бърка в задния двор, и това е на по високо ниво от просто бизнес. Поне аз така си мисля. И кой народ как живее, колкото и да е популярна теза, като събереш накуп богатството и мизерията в гетата на Запада, нещо все около нулата се получава. В Американските гета, няма държава. за Русия не знам как е.

106

Анонимен

преди 4 години

Имат ресурс да правят такъв театър - нека правят. Русия и по-точно нейният елит винаги е била под западно влияние, кой каквото ще да ти разправя. Само Коба се опитал да направи нещо по въпроса, но резултатът е бил...е, малко над нулата, да го наречем незначителен.

105

пущиняк

преди 4 години

До анонимен 107,За какви аварийни изходи ми говориш? Те си живеят на запад! Докато Путин и заблива с разни оръжия и тем подобни, не само олигарсите, ами и руски финансисти на едни от най-кючовите постове изнасят милиарди на запад! Ето затова ти говоря, че всичко е театър, а самия този театър е в интерес изцяло на западните държави!

104

Анонимен

преди 4 години

Ще цъфнат та ще вържат ! Има ли американска азбука или швейцарска

103

Анонимен

преди 4 години

пущиняк,аз за обикновените руснаци не ти и говоря, с 300 лева минимална заплата такива неща трудно ги достигат.Говоря за тези, които имат достатъчно пари, че да мислят и за външна политика.Че милионерите на Русия си имат аварийни изходи е ясно, то виж им вилите и сметките в чужбина.

102

Анонимен

преди 4 години

Следващата ще е Русия, която ще се откаже от кирилицата.Само Путин да щракне с пръст и русофилите ще са първите, които още утре ще пишат: "Rassia e welika" l

101

пущиняк

преди 4 години

До анонимен 104,За каква болка говориш, не ми е ясно? Обикновените руснаци се интересуват само от собственото си оцеляване! Ще ти препоръчам още едно видео от "Царьград"- Миллионеры валят из России! Изгледай и него и пак ще говорим!

100

Анонимен

преди 4 години

пущиняк,Театър винаги има. Пак ти казвам - докато самият руски елит си купува мерцедеси, а не лади, Западът все ще е на кяр.И само да ти напомня, че допреди десетина години самата идея държави като Казахстан, Украйна или прибалтийските да правят спънки я на руския, я на кирилицата, щеше да е абсурдна теза. Щом гледаш руския нет, няма как да не видиш каква болка и объркване предизвиква това в самата Русия.

99

Анонимен

преди 4 години

И каква идентичност търси Казахстан, като народа му са били номади, които нито са имали писменост, нито култура?!?Тези, които са можели да пишат нещо са писали с китайски йероглифи.Освен това над 40% от населението на Казахстан са етнически руснаци.Търсели идентичност?!? Там живеят не една и две народности и освен това, са си били чисти диваци, преи СССР. Цялата им идентичност започва от мовента, в който са им дали Кирилицата и са започнали да четат.

98

Анонимен

преди 4 години

По скоро ми се струва, че повтарят модела на Ататюрк. Светска държава, с преобладаващо мюсюлманско население, желаеща да пресече влиянието на основния днес център по ислямизация, разпространяващ се през арабски.

97

пущиняк

преди 4 години

Да, за руската икономика е минус, а за западната дали е минус също! Лошото знаеш ли кое е- че всичкия този "театър", който играят, е свързан със немалко човешки жертви!

96

Анонимен

преди 4 години

Азбука ли ще измислят или ще ползват латински букви или арабски драсканици или азиятски всичко е малко афиф да използват кирилицата като монголците и някой да им каже че не е написана от ленин