72

Анонимен

преди 6 години

Умрели са без американците

71

Анонимен

преди 6 години

Много странен комунизъм в Китай - за партийните лидери милионите(пардон милиардите) в долари, обаче другите ще живеят в комунизъм и т.н.

70

до 76

преди 6 години

Първа са и още как. САЩ потъват бавно но сигурно ...

69

Анонимен

преди 6 години

В Китай няма комунизъм , там има държавно регулиран капитализъм.Икономиката и политиката се определят от една партия. Опитват се да вземат най-доброто от двете системи-комунистическа идеология + капиталистическа икономика.Интересен експеримент.За сравнение в САЩ и Русия има хищен капитализъм.

68

Анонимен

преди 6 години

И Китай не е първа икономика в света, а втора!Първа е само по показателя БВП ППП, но не и по-номиналния показател.

67

още от прояснител

преди 6 години

България изпреварва Китай и в показатели като индекс на демокрация, свобода на словото, индекс на корупцията. Освен това китайците нямат като вас възможност да пътуват из цяла Европа без виза и дори да работят. Могат само да си мечтаят. Не могат и да псуват като вас правителството в интернет. Но живеем в свободен свят - всички сте свободни да се юрнете към Китай като толкова ви харесва.И нещо което пропуснах, но мен искрено ме потриса - в тъпия Китай порното е ЗАБРАНЕНО!

66

прояснител

преди 6 години

Как може някои да казват ,че Китай бил по-добре от България... Безумци! Що не проверите състоянието на показатели като БВП, ИЧР, Индекс на Джини...Е няма да го направите, защото сте мързеливи, затова ще го направя вместо вас:БВП PPP на човек CHINA $ 16 000 - БВП PPP на човек Bulgaria $ 20 000ИЧР на България 56-то място. На Китай - 90-то място - около 30 места по-надолу.Джини на КНР - висок . На БГ - среден (тук висок е лошо, озна чава голямо неравенство в обществото)

65

Анонимен

преди 6 години

До А бе Китай има няколкостотин милиона гладни работници, които са готови да бачкат за жълти стотинки, в това е цялото чудо. Иначе подобен строй е познат от отдавна - корпоративна държава, точно това, за което агитира "Блокиран в дневник". На обикновен език се нарича още фашизъм. Схемата на фашизма е обяснена във "Фермата" на Джордж Оруел.

64

Отговор

преди 6 години

До до 37 35 Абе стига с тази мантра ,че сме имали силна икономика.За това ли бяхме наи бедни в СИВ и Европа.?Само Албания беше след нас.И тази силна икономика като излезе на международния пазар се срина от много сила.

63

Анонимен

преди 6 години

Самата идея на комунизма изключва наличието на свръхбогати, каквито има доста в Китай...

62

А бе

преди 6 години

Доколко управлението в Китай е комунистическо е спорно,но има ли значение?Важното е,че е ефективно и върви напред много по-бързо от старите демокрации на Запад.Изумителният възход на Китай е факт и трудно би могъл да бъде спрян,освен с военна сила(от САЩ)!Вече няколко пъти се опитваха да ги съборят по финансов път,но резултатът бе нулев-именно поради адекватната държавна намеса.Така че нека не се притесняваме за Китай-там знаят какво да правят и го правят!Нека погледнем накъде отиваме ние...

61

Блокиран в Дневник

преди 6 години

Някой започват с дежурните коментари "идете в Китай".Господа, броя на българите в една държава не винаги е показателен за развитието и.Българите масово ходят в държави, в които човек без особена клалификация би живял добре. Държави, които са по-близки и за които не се изисква виза или трудово разрешително. И така нататък и т.н. Ако сте специалист от световна величина, ще си намерите и заплата на световно ниво в Китай. Там не търсят маникюристки и фитнес инструктори предполагам.

60

Блокиран в Дневник

преди 6 години

Китай се развива много добре. Това е така, защото се управлява като голяма световна фирма от калибъра на Амазон или Гугъл. В големите корпорации власта е централна и решения и стратегии се взимат на централно ниво. Тази идея с демокрацията да оставиш милиони необразовани да ти гласуват за неща от които не разбират е пълна скръб.Защо няма корпорация, която взима решенията си чрез гласуване на всички в нея? Или смятате, че чистачките в една корпорация трябва да гласуват за стратегия?

59

Анонимен

преди 6 години

До интересно,, Мелезите,, не заиграха по гайдата на ев.р.еи.те .Такива са ,не играещи по свирката им .

58

Анонимен

преди 6 години

До Един българин Че то САЩ отдааавна са в рецесия -20 трилиона и кусур . И какво става ?

57

Анонимен

преди 6 години

До Калеко Алеко Що ? Да ти бъркат в Г З а ,ценност ли е ? Или да носиш женски дрежи . Като ти харесна,друм ,при европейските ценности и еднополовине бракове . ДРУМ! Извра..теняк!

56

Анонимен

преди 6 години

До Калеко Алеко Товарищ Бронщайн ,Ленин ,Урицки ,товарищите Каган ,Финкелщайн ,Мехлис , Якир . И после дойде пъдаря

55

Един българин

преди 6 години

До: номер 59 (товарищи)Със съжаление трябва да ти кажа, че и в Китай има българи. Даже наскоро гледах един документален филм по телевизията за тях. Много от тях бяха женени за китайки и говореха китайски свободно.Не мога да кажа обаче същото за Русия. Не че в Русия няма никакви българи, но те са нищо в сравнение с Китай. С други думи - в Китай са добре, докато в Русия са зле. Най-общо казано.

54

Един българин

преди 6 години

Да твърдиш, че в Китай има комунизъм е все едно да твърдиш, че на Южния Полюс има бананови плантации и растат кокосови палми!!!

53

Анонимен

преди 6 години

интересното ще стане, когато Китай влезе в рецесия, щото вечен прогрес няма - обективен икон. закон... Тогава ще се види колко е устойчив комунизъма... Сега оцелява единствено заради мъдрата китайска политика на Дън Сяопин за колаборация със САЩ...