91

Анонимен

преди 6 години

До 123Значи да ще ни върнат 2 000 000 000 дълг!????

90

Анонимен

преди 6 години

В щатите ветераните от Виетнам са оставени на произвола на съдбата. Като самите те са организирани в групи за взаимопомощ.Която се изразява в това да съберат пари за погребение, когато техен колега се спомине от алкохолизъм или газ Оринж с който пръскаха джунглите на Виетнам.

89

Анонимен

преди 6 години

Питай Маккейн, той обича такива простовати въпроси. И СССР ,,не загуби'' битка, но си тръгна от Авганистан. Наполеон и той така напусна Русия, победител:-)

88

Анонимен

преди 6 години

САЩ са Горна Волта с ядрено оръжие.Това са диваците избили над 1 000 000 индианци,това са диваците с 800 бази по света,това са диваците ,които носят"демокрация" по света.Където е стъпила тази *** ,след тях е пустиня.Единстваната нация в света,хвърлила атомни бомби срещу мирни хора.И тази *** в момента иска да определя,кой да има атомно оръжие и кой не.ДАВАЙ КИМ

87

Анонимен

преди 6 години

Ще се записват разбира се. В армията дават по две паници ориз дневно, цивилните гладуват.

86

Анонимен

преди 6 години

"Но сега САЩ са първи приятели на виетнамците и няма и помен от червения режим. Викаш целите не са постигнати. Хахахаха."След като САЩ загубиха войната, минаха няколко десетилетия и пробваха с друг подход успяха. А войниците им във Виетнам умряха за нищо, само за да се изтегли армията им и да разбере, че там с война няма да мине номера.

85

Анонимен

преди 6 години

"96 Американците се изтеглиха от Виетнам без загубена битка и с дадени в десет пъти по-малко жертви единствено заради антивоенните движения у дома ."А защо американският народ посреща и третира армията си като губеща и й прави живота черен, документирано с хиляди случаи? Задава ли си този въпрос малкото ти мозъче? Или съвсем се оплете в съчиненията си, мъчейки се да изкараш САЩ победители?

84

Анонимен

преди 6 години

Сайгон дето беше център на Американското командване в Южен Виетнам днес носи името на комунистическия лидер Хо Ши Мин.

83

Анонимен

преди 6 години

До #111Много по детски рисувате сложните отношения в Индокитай...

82

Анонимен

преди 6 години

Гледай ти тука пак тролчета мислещи че имало световен полицай.Същия полицай не съден още за престъпление на човечеството Хирошима и Нагасаки.Вашия свят това означава "демокрация"(демоНкранция), като се избива цивилно население!Ами реалния свят и правила на война, който удари първи се води агресора. КОЙ първи ще удари? КНДР или САЩ която заради 4-та поправка удрят първи!

81

Анонимен

преди 6 години

Питайте болния мозък Маккейн, коя битка са загубили американците:-)

80

Анонимен

преди 6 години

500000 американци се върнаха в щатите в цинкови ковчези от Виетнам. Много повече от ВСВ. На това ли му викат спечелена битка.

79

Уикипедия говори

преди 6 години

Виетнамска война, 1955 - 1975Резултат:1. Южен Виетнам е победен.2. Южен и Северен Виетнам се обединяват под комунистическо управление.3. САЩ губят влиянието и контрола си във Виетнам.

78

Анонимен

преди 6 години

Продължавам с икономиката - електричеството на КНДР е почти изцяло от въглища. По ЖП мрежата се ползват парни локомотиви. Хората отглеждат плъхове за месо. Има всичко на всичко две компютърни зали /и двете в Пхенян/, страната не може да произвежда нужната и храна, а вносът е малко, което означава, че хората гладуват. Парите не стигат, местната валута е неконвертируема и всички средства потъват в армията, която, въпреки че е добре за севернокорейските стандарти, е в трагично състояние.

77

Анонимен

преди 6 години

*** бълхи пак не са в час - САЩ се оттеглили без изгубена битка от Виетнам. Ей така от добра воля били се 20 години и решили да си тръгнат. Цивилизовано! :))Абе как ви промива мозъка Шорош бе?!

76

Анонимен

преди 6 години

Сащ си тръгнаха от Виетнам без загубена битка.....Има си хас. Просто разбраха, че Виетнам е костелив орех и ще дадат повече жертви, отколкото са очаквали.А американците много обичат само другите да умират.

75

Анонимен

преди 6 години

"96 Американците се изтеглиха от Виетнам без загубена битка и с дадени в десет пъти по-малко жертви единствено заради антивоенните движения у дома ."Да спечелиш битката не значи, че си спечелил войната ***. Колкото и битки да си спечелил, ако накрая не си постигнал целта си, значи си загубил. Виетнамецът посрещна и изпрати американеца без Виетнам да обяви капитулация.

74

Анонимен

преди 6 години

И до днес в историята на антивоенните снимки една от най-известните фотоси е на виетнамско момиченце, което бяга от селото, което американците са запалили. Американците и до сега не можаха да разберат, че виетнамци и корейци не са араби. С тях трудно ще излязат на глава. Но американската арогантност е безгранична. А и бързо забравят. Навремето Виетнам ги направи за смях пред целия свят. Сега да видим какви ще ги дъвчат с С. Корея.

73

Анонимен

преди 6 години

До 92И какви ракети имаха САЩ 1970... Без тези с ядрен заряд. На какво разстояние летяха, с каква точност, просветли ни о, велики стратего!

72

Анонимен

преди 6 години

Ама тук наистина ли някой вярва на пропагандата на последната сталинистка диктатура КНДР? Имали ракети. Нищо нямат. Това, че чат-пат изстрелват по нещо не е доказателство - и от ракетните клубове непрекъснато изстрелват. Опитаха се да правят автомобили, не успяха. Опитаха се да правят камиони и оръжие - резултатът е трагичен. Общо взето единственото местно производство са едни паянтови велосипеди и комунистическите сувенири. Правят и разни ужасни машини, продавани само в Африка.