327

Манолски

преди 6 години

обаче никой не казва как би постъпил ако някой му измутрее по телефона и запази голямата маса, пък дойдат шестима поплювковци и цяла вечер ти се жабурят за 170 лв

326

Анонимен

преди 6 години

"Запазването" на маса е вид договор, макар и не формализиран. Едната страна го нарушава, другата трябва да бъде овъзмездена. Друг е въпросът, че това не е договорено предварително как, и при какви условия. Щетата е оценена на 20 лв. - ето затова трябва да се спори - дали е много, или малко!

325

тонката

преди 6 години

Едно малко Пломари и една бира хахахахахахахахахахахах!Трезвеници.Маса за 10 човека през Август къде е разгара на сезона поне 1000 лева в такъв ресторант.Тези са за някое капанче по веселата улица и то от по-евтините.

324

Почиващ

преди 6 години

Това във варненски регион сигурно. Там чесново хлебче означава филия хляб с чернова паста и струва 5 лв.....

323

Аз

преди 6 години

"Тя твърди и че групата е предупредила, че ще е по-малобройна още при влизането си." ох милата света вода ненапита.... "Според нея всеки трябва да си калкулира рисковете и да има план Б, когато пропадне резервация." Такаааа лии, мо той го е направил човека. Я си представете, че аз съм конкуреницята отсреща, всеки ден ще ходя при този с резервация за 30 човека и ще влизам сам и ще пия по една кола 3 часа. Колко тъпотия има на тоя свят не е истина....

322

Анонимен

преди 6 години

Трудно намирал персонал, назначавал от Украйна - ами ако заплатите и условията са нормални дали трудно ще намира персонал? Работодателите в България са много интересни - искат ако може да не плащат на персонала, ако някой се излъже го третират като ***, и накрая се жалват, че нямали работници! Ми няма, няма и да има. Кой ще ви работи за мизерните пари?! Който има сила и може, отива в чужбина, където поне наистина плащат, който не може, живее от соц. помощи тук или се хваща на какво да е.

321

Спасение

преди 6 години

До Анонимен 327E, това в България е закон Божий: заплата 500 - 700лв. а телефона 1500, колата 20 000 (нищо, че няма пари за поддръжка и се налива 10лв. бензин), ипотекиран апартамент/къща и поне един кредит.

320

Анонимен

преди 6 години

До 290 Забрави да кажеш за класиката: Работи за 500 лв,ама телефона му е за 1 500 лв.

319

Лице на мерзавец

преди 6 години

Запомнете много добре тая селска, мазна, алчна муцуна на снимката!

318

Манолски

преди 6 години

Малко ги е таксувал даже, трябваше да им изшие по един шамар зад врата дето са дошли само 6, а са запазили голямата маса за 10

317

Пенчо

преди 6 години

До азДа поразсъждаваме малко:Ти си собственик на някакъв обект- кафе, ресторант,бирария или др.Идват ти някакви кюнлии, къде им стои калта под ноктите и почват да се държат арогантно, просташки и притесняват персонала и останалите клиенти.Е кво праиш ти!?А. Хилиш им се кат ***.Б. Черпиш ги с бутилка от заведението.В. Викаш СОТ-а и ги дискриминираш с шутове към изхода!?

316

Любо

преди 6 години

Това е добра идея! Този пич, като се качи във влака да плати и празните седалки! На БДЖ много ще им хареса!

315

Манолски

преди 6 години

човека си е калкулирал маса от 10 човека да му донесе 250 кинта оборот. Дошли шестира про.шляци и се жабурят цяла вечер за има няма 170 лв. Веднага си е надписал още 80 кинта горница

314

Real AK

преди 6 години

Не се бойте, няма да забогатее управителя на заведението "за един сезон". Увълчил се е за да си изкара неговото - все пак най напред има да плати данък "патент" на тези които го "охраняват". Някой вече е сметнал печалбите на заведението. Не го оправдавам, но и неговата не е лесна. Просто родната действителност е резултат от действието на "паралелната държава", за която призна дори Корнелия Н. Затова всеки ден гледаме абсурди - защото гъмжи от школници, които цицат яко.

313

Малко магазинче

преди 6 години

Ами ... толкова е прав човека. Който не се е впуснал в някакъв мижав бизнес, той не е наясно колко много истини има само в заглавието дори. Да бе, държавни и общински ***, тряскайте минуси. Само дето, кой ли ще ви изкарва заплатите скоро ....

312

класа

преди 6 години

човека е класа - очилата на диадема и не му пука за гадните клиенти, кат не им харесва да не идват. прибрал им е парите. тук е важно да прекараш клиента, но не само това. трябва и клиента да резбере, че е прекаран по селски начин, за който никога не би се сетил. почивката - трябва да видиш гения на селския тарикатлък. да онемееш, да се смаеш и да се питаш - аз какво правя тук!

311

КЪСНО

преди 6 години

До LanКЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА

310

Lan

преди 6 години

Въпросният ресторантьор е започнал да стопля, че е направил грешка и дори и кани на безплатна вечеря същата тази компания (което си е добра реклама и за него де, във всички вестници е вече така или иначе). Дано колегите му да имат едно наум как се прави бизнес...а не пищят на умряло.

309

Тоя си

преди 6 години

го изберете ба мястото на Мутрата, да ви одере с данък въздух!

308

от бранша

преди 6 години

Зависи от разработеността на заведението, местоположението, едно ли е или са повече, от обиграността на ресторантьора и още куп неща. Но едно такова заведение може да донесе приход между 30 бона и четвърт милион чиста печалба само за един сезон ! Говоря като ресторантьорски син, имащ някаква представа.